Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oostenrijk

Packnatur breidt productie netverpakkingen op houtbasis uit

Met de ingebruikname van de vierde productiehal voor het maken van netverpakkingen op houtbasis in de Oostenrijkse fabriek in Neudau, breidt Packnatur zijn internationale marktleiderspositie verder uit. Packnatur cellulosebuisnetten zijn een composteerbaar alternatief voor plastic dat één-op-één gebruikt kan worden op bestaande verpakkingsmachines. Het idee stamt van de oprichter van het bedrijf, Helmut Meininger, die zich al meer dan 30 jaar bezighoudt met de ontwikkeling van biogene verpakkingsalternatieven en in 2018 in Australië werd onderscheiden met de WorldStar Packaging Award. In slechts een paar jaar tijd is deze verpakkingsinnovatie "state of the art" geworden in de internationale verpakkingsindustrie.

Manfred Kern, Managing Director van Packnatur® Neudau, is verantwoordelijk voor het opzetten van de industriële productie. Ultramoderne machines, aangevuld met testmachines voor nieuwe ontwikkelingen, produceren ongeveer 20 miljoen verpakkingseenheden per maand, voornamelijk voor het verpakken van verse groenten en fruit, zoals aardappelen of citrus. Kern: "Nadat het biologisch afbreekbare net met succes op de markt was gebracht, was de productiecapaciteit voor de buisnetten echter zeer beperkt. Daarom werd besloten om hier in Neudau onze eigen productiefaciliteit op te zetten. Ondertussen is de vierde uitbreidingsfase al voltooid en kunnen we nu voldoen aan de volumes van grote winkelketens. Gecontroleerde topkwaliteit in combinatie met een optimale levering rechtvaardigen een Oostenrijkse productielocatie. Hier is een nieuwe symbiose tussen twee basiselementen - voeding en textiel - tot stand gebracht."


Manfred Kern en Markus Kainer

Markus Kainer, verantwoordelijk voor de internationale verkoop van Packnatur cellulose buisnetten, is het daarmee eens. "Vandaag kunnen we met trots melden dat onze innovatie succesvol is op de markt en het een ecologisch en economisch verantwoorde alternatief is voor kunststof netverpakkingen. Natuurlijk is het succes van onze uitvinding niet onopgemerkt gebleven bij de concurrenten en veel min of meer gevestigde kunststofproducenten starten nu ook met cellulosenetten. Dit is niet meer dan normaal en niet verwonderlijk in een dynamische marktomgeving."

Klik hier voor het volledige interview.

Voor meer informatie:
www.packnatur.at

Publicatiedatum: