Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Equilibria Agro

Nieuwe speler in Colombiaanse limesexport

Equilibria Agro, een nieuwe speler in de Colombiaanse limesteelt en -export, heeft zojuist 24 ton naar de Verenigde Staten verscheept. "Onze jonge boomgaarden beslaan 300 hectare. Dit jaar zullen we al 70 containers naar de VS en Europa exporteren en volgend jaar, wanneer de bomen in volle productie komen, wordt dit aantal verdubbeld", zegt Juan Pablo Duque, CEO van Equilibria Agro.


Juan Pablo Duque (rechts), CEO van Equilibria Agro met zijn team

Hij zegt dat Equilibria meer is dan alleen een limesteler. Duque beschrijft het bedrijf als een 'koolstofnegatief Climate-Agri-Tech ecosysteem'. Het doel is niet alleen exporteren, het bedrijf wordt ook gedreven door een missie om landelijke gemeenschappen in Colombia te versterken. "We willen duurzame tuinbouwontwikkeling in Colombia versnellen. Door onze innovatieve aanpak gaan we niet alleen de uitdaging van plattelandsarmoede aan, die momenteel 46% van de bevolking treft, maar gaan we gedurende het hele proces ook zorgzaam met het milieu om, van de kwekerij en de teelt tot het pakstation en de export."

De 70 containers van het bedrijf zullen voornamelijk tussen de VS en Europa worden verdeeld. Wanneer de boomgaarden in volle productie komen, zal er ook worden uitgekeken naar andere markten. "We zijn net begonnen met de export. We verzenden 70% naar de VS en 30% naar Europa. Onze limes worden vanuit Rotterdam verspreid over Europa. Naarmate de oogst toeneemt, wordt het Midden-Oosten een optie. De Verenigde Arabische Emiraten is een groeimarkt die goed betaalt voor limes. Die markt gaan we zeker bestuderen", zegt Duque.

Equilibria heeft een eigen EQA-systeem (Extraordinary Quality Agriculture) ontwikkeld via een app op de telefoon waarvan Duque hoopt dat het een gamechanger zal zijn. "Het is een technologisch wonder dat niet alleen de uitzonderlijke kwaliteit van onze limes garandeert, maar ook de levenskwaliteit van telers en planeet verhoogt. We hebben het dan over onderwijs, technische ondersteuning, werkgelegenheid, eerlijke lonen, premiumprijzen voor exportproducten en milieuvriendelijke teeltpraktijken. Met technologie en kennis willen we dit initiatief uitbreiden naar 2.000 hectare. Ons uiteindelijke doel is om het project niet alleen in Colombia, maar in heel Latijns-Amerika op te schalen", legt Duque uit.

Equilibria geeft werk aan bijna 100 mensen, in de kwekerij staan 120.000 limesplanten en van het areaal van 650 hectare op twee teeltlocaties komt volgend jaar 300 hectare in volle productie. Het bedrijf zorgt ook voor integratie met kleinschalige en middelgrote telers.

Juan Pablo zegt dat het succes van de eerste zending naar de VS te danken is aan de steun van de exportorganisatie ProColombia. "Hun onschatbare hulp heeft de weg vrijgemaakt voor Equilibria om de limes met Amerikaanse huishoudens te delen. We hebben het hele jaar door limes. Supermarkten die op zoek zijn naar een stabiele levering en traceerbaarheid, met info over herkomst en mens- en milieuvriendelijke praktijken, kunnen bij ons terecht. We willen een gemeenschap opbouwen die het welzijn van iedereen op lange termijn voor ogen heeft", besluit Duque.

Voor meer informatie:
Juan Pablo Duque
Equilibria
Tel: +57 310 8630769 (Colombia)
jduque@equilibria.com.co
www.equilibriaagro.co

Publicatiedatum: