Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Impact hagel op kersenoogst Jerte-vallei niet groot"

Een hevige hagelbui in de Spaanse Jerte-vallei, een belangrijk kersenteeltgebied, zal niet veel sporen achterlaten op de oogst, die rond eind april van start zal gaan.

Een gebied van ongeveer 3.500 hectare werd getroffen, maar de schade is lokaal. Er wordt gesproken over een verlies van 5 à 10% van de bloesems.

"De schade, met gevallen bloemen en gebroken takken, hangt van perceel tot perceel af. Maar de impact op de gehele oogst en het seizoen zal minimaal zijn", zegt Mónica Tierno, directeur van de overkoepelende vereniging van coöperaties van de Jerte-vallei, die goed is voor een oogst van ongeveer 20 miljoen kilo kersen per jaar.

Op locaties op hogere hoogte is er ook sneeuw gevallen. "Natuurlijk verkiezen we milde temperaturen, want die zijn gunstig voor de vruchtzetting en de verdere groei van het fruit, maar met sneeuw zijn we anderzijds gerustgesteld dat er niet langer een risico is op vorst", zegt Mónica Tierno. "In sommige dorpen is de bloeifase al beëindigd."

De overvloedige regenval van vorig seizoen, die meer dan de helft van de oogst vernielde, ligt nog vers in het geheugen. "Afgezien van deze kleine tegenslag zijn de voorspellingen voor komend seizoen nog steeds erg goed. Hopelijk komen ze ook uit", besluit de directeur van de Agrupación de Cooperativas del Valle del Jerte.

Voor meer informatie:
Mónica Tierno Díaz
Agrupación de Cooperativas del Valle del Jerte
Ctra. Nacional 110, km 381
10614 Valdastillas (Cáceres) – Spanje
Tel: +34 927 471070
monicatierno@ac-vallejerte.es
www.ac-vallejerte.es

Publicatiedatum: