Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
G.H. Murciana de Vegetales

"Schaarste ijsbergsla doet vraag en prijzen van andere slasoorten stijgen"

Het aanbod van Spaanse ijsbergsla is ingestort. Er werd immers vlugger en vroeger geoogst dan normaal door de hoge temperaturen, die overigens ook een impact hadden op de kwaliteit.

"Het is een warme winter geweest, wat de groei van de sla versnelde. Nu is er een tekort op de markt, de kwaliteit is laag en de prijzen zijn heel hoog", vertelt Alina Vasilica van G.H. Murciana de Vegetales.

"Zelf telen wij geen ijsbergsla, maar door zijn grote volumes bepaalt dit product doorgaans de prijzen van sla in het algemeen. De beperkte beschikbaarheid van ijsbergsla heeft geleid tot een toename van de vraag naar onze slasoorten, zoals Romaine sla, mini Romaine en Little Gem, en dus ook tot een stijging van de prijzen van die producten", gaat Alina verder.

Ook in Midden-Europa begint de oogst iets eerder dan normaal op gang te komen, omdat het er in veel gevallen ook warmer is geweest dan gebruikelijk. "Sommige landen hebben de import al stopgezet, dus ik denk dat er een groot gat zal vallen tussen de Spaanse oogst en die van Centraal- en Noord-Europa", besluit Alina Vasilica.

Voor meer informatie:
Alina Vasilica
G.H. Murciana de Vegetales
Tel: +34 968 15 12 22 (Spanje)
Mob: +34 667 975 472
comercial5@ghmurcianadevegetales.com
www.ghmurcianadevegetales.com

Publicatiedatum: