Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pasam Agrumi

"Siciliaanse citroenen staan onder druk van Spaanse"

Het Siciliaanse citroenenseizoen bevindt zich in de overgangsfase tussen de Primofiore en de Maggiolino oogst. "De uitdagingen op de markt komen op dit moment van Spanje, dat zijn product ook in Italië tegen zeer lage prijzen aanbiedt", zegt Salvo Magliocco, manager van Pasam Agrumi.

Salvo Magliocco

"De situatie op de internationale markt is niet anders", voegt Magliocco toe. "Bedenk dat de Spaanse citroen in Duitsland tegen € 0,80-0,90 per kilo wordt afgezet, terwijl het in Sicilië wordt geoogst tegen € 0,40 per kilo. Voeg daar de kosten voor sortering, verpakking en transport naar Duitsland aan toe en je komt op een prijs van € 1,20 per kilo. De belangrijkste oorzaak is de overproductie in Spanje. Het aanbod is gewoon veel groter dan de vraag. Voor zover we weten vertrekt het Spaanse product zelfs zonder enige prijsindicatie naar Duitsland om pas bij aankomst te worden geprijsd."

"Desalniettemin blijven we onze klanten bedienen", benadrukt de expert. "Ze waarderen vooral de superieure kwaliteit van de Siciliaanse citroenen, maar ook een hele reeks diensten die we bieden, te beginnen met onze betrouwbaarheid. Dit heeft ons door de jaren heen in staat gesteld om een ​​loyale klantenkring op te bouwen. Ons sterke punt is, en blijft, het biologische product. Recentelijk telen we ook Demeter en Bio Suisse citroenen. Uiteraard ondervindt dit product geen last van de markttrend die we zopas hebben geschetst. Deze exclusieve citroenen zijn met name in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland, populair."

"De teelt verloopt voorspoedig", meldt de manager, "met hoge opbrengsten en een goede kwaliteit. Zo kunnen we ook dit jaar weer nieuwe partners aan ons klantenbestand toevoegen. De Femminello citroen heeft vier bloeiperiodes en we zien nu al dat we in de zomer een tevredenstellende opbrengst tijdens de "Verdello"-oogst zullen hebben. Onlangs hebben we een samenwerking opgezet met een imker die zwarte Siciliaanse bijen heeft. Ze zullen de bestuiving in onze boomgaarden op geheel natuurlijke wijze naar een hoger niveau tillen. De zwarte Siciliaanse bij was met uitsterven bedreigd en ik durf te zeggen dat deze overeenkomst onze band met het eiland onderstreept."

"We leveren de citroenen in kartons. Daarnaast gebruiken we, vooral voor het biologische product, een biologisch afbreekbaar net van cellulose. De uitdaging voor de komende jaren is om al onze percelen om te schakelen naar biologische en biodynamische teelt. Het maakt het product niet alleen aantrekkelijker voor de markt, het is ook veel beter voor de planeet", besluit Magliocco.

Voor meer informatie:
Pasam Agrumi
Tel: +39 (0)931 1965420 (Italië)
info@pasamagrumi.it
www.pasamagrumi.it

Publicatiedatum: