Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Medicinale paddenstoelen voor iedereen beschikbaar"

Ondernemers Inbar Keren & Yuval Barak van startup Queendom of Magic namen deel aan het BL.INC programma op Brightlands Campus Greenport Venlo en zijn razend enthousiast. De startup is gespecialiseerd in producten die gemaakt zijn van hoogwaardig biologische functionele paddenstoelenextract, ook wel bekend als medicinale paddenstoelen.

"We komen allebei uit Israël en hebben veel ervaring in het bedrijfsleven, maar zijn nieuw als ondernemers in Nederland. Daarom zijn we op zoek gegaan naar zakelijke, financiële en marketing professionals in Nederland om ons te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van ons bedrijf. Een belangrijk advies dat we kregen was om contact op te nemen met LIOF. Zij zetten ons op het spoor van Brightlands in Venlo. Op deze campus draait het om gezondheid en voeding en daar sluiten wij met ons bedrijf mooi op aan. Op een open dag van de campus raakten we in gesprek met Eveline Wijnhoven van Brightlands en zei vertelde ons dat een week later BL.INC zou starten. Dit was de perfecte timing voor ons, dus we zijn meteen ingestapt."

Meerwaarde BL.INC
"BL.INC is een van de beste dingen die we tijdens onze reis hebben meegemaakt. De enorme hoeveelheid waardevolle kennis en informatie die we tot nu toe hebben gekregen, is nu al van onschatbare waarde. Daarnaast heeft onze deelname aan dit programma al veel deuren geopend binnen het campusnetwerk. Via BL.INC hebben we snel toegang tot kennis en de onderzoeksfaciliteiten op de campus.

We draaien nu ook mee in een mentorprogramma dat zich in ons geval richt op marketing, dat is ook precies wat we nu nodig hebben. Ze proberen ons vanuit het programma echt vanuit alle hoeken te ondersteunen en dat is geweldig. Ze dragen nu zoveel aan ons bij en we hopen in de toekomst ook zelf iets te kunnen bijdragen aan de campus en het netwerk. Het is voor ons een echte accelerator en we zijn er vrij zeker van dat dit het begin is van iets heel moois!"

Queendom of Magic
"Queendom of Magic is een startup gespecialiseerd in producten die gemaakt zijn van hoogwaardig biologische functionele paddenstoelenextract, ook wel bekend als medicinale paddenstoelen. Deze schimmels zijn een geweldige bron van natuurlijke genezing en welzijn met een groot aantal potentiële gezondheidsvoordelen. Paddenstoelen zijn perfect voor preventie. Ze zijn rijk aan bioactieve stoffen zoals polysachariden, bèta-glucanen en antioxidanten die het immuunsysteem versterken, ontstekingsremmend werken, de cognitieve functies in je brein verbeteren en zorgen voor een goed energiebeheer. Maar elke functionele paddenstoel heeft - naast deze algemene - ook hele specifieke eigenschappen voor je gezondheid waardoor je ze kan inzetten voor bijvoorbeeld de behandeling van bepaalde ziektes zoals reuma, maag- en darmproblemen, huidaandoeningen, de ziekte van Lyme of Crohn."

De kracht van functionele paddenstoelen
"Zo'n twee jaar geleden is een van onze ouders heel ziek geworden waardoor ze aan de antidepressiva moest. Maar van de reguliere medicijnen werd ze alleen maar zieker en ze hadden een aantal hele nare bijverschijnselen (dementie). We zijn toen op zoek gegaan naar een alternatief en kwamen uiteindelijk uit bij de functionele paddenstoelen.

Het was een enorme zoektocht om achter de juiste informatie te komen, maar het was zo de moeite waard. Binnen twee weken stopte onze (schoon)moeder met de antidepressiva en startte ze met de functionele paddenstoelen. Het resultaat was geweldig: ze heeft nu bijna nergens last meer van. Toen hebben we besloten dat we onze kennis moesten delen. Deze functionele paddenstoelen zijn zo krachtig: dat moest de wereld weten. Dat was de start van ons bedrijf: Queendom of Magic."

Objectieve en betrouwbare informatie delen
"We zijn uit een persoonlijke behoefte in de wereld van de paddenstoelen gedoken en kwamen erachter dat het heel lastig is om objectieve en betrouwbare informatie te vinden. In welke paddenstoel zit welke stof en in welke hoeveelheden en kwaliteit? Welke paddenstoelen zijn beschikbaar en in welke vorm (vers, poeder, capsule) kun je ze het beste nemen? Hoeveel moet je eten om effect te hebben? Het is voor een consument moeilijk, eigenlijk onmogelijk, om te begrijpen wat voor soort product hij koopt en wat de specificaties ervan zijn, terwijl dit zo belangrijk is. Dit willen we veranderen.

We zijn gestart met twee dingen: informatie én de ontwikkeling van een eigen product. Via onze online academie (website) kun je alle informatie vinden over de oorsprong, geschiedenis, de bioactieve stoffen en gezondheidseigenschappen, studies, onderzoek en zelfs het culinair gebruik van functionele paddenstoelen. Hiermee willen het gebruik van functionele paddenstoelen voor iedereen toegankelijk maken. Een ander belangrijk onderdeel is de ontwikkeling van een practitioner cursus. Een belangrijke doelgroep voor ons bedrijf zijn de professionele alternatieve therapeuten. Er zijn nu nog weinig tot geen therapeuten te vinden die gespecialiseerd zijn in functionele paddenstoelen. Via deze cursus willen we mensen hierin opleiden. Bij de ontwikkeling van deze cursus werken we samen met Sharon Zur, een professional in natuurgeneeskunde en een toonaangevende expert en docent in functionele paddenstoelen met meer dan 20 jaar klinische ervaring."Nieuwe ontwikkelingen

"De wellnex.qom is een unieke mix van tien krachtige biologische paddenstoelen die speciaal zijn geëxtraheerd om de bioactieve stoffen te behouden die het immuunsysteem versterken en het algehele lichaamssysteem in evenwicht brengen. Het resultaat: minder snel ziek, snel herstel in elke stadium en een verbetering van je algehele vitaliteit en humeur. Daaraan gekoppeld is onze Qom-methode: de wellnex.qom in combinatie met acht verschillende paddenstoelen-boosters. Via de 'Create your own super formula' kun je je gebruik helemaal personaliseren en aanpassen op je eigen behoeften en wensen. We hebben hiervoor een vragenlijst ontwikkeld waar een advies uitrolt welke booster(s) je het beste kan gebruiken. Transparantie is hierbij voor ons essentieel: we willen de markt niet alleen betreden met de beste producten, maar geven ook aan welke (relevante) bioactieve stoffen erin zitten."

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo

Publicatiedatum: