Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Droogte Panamakanaal houdt aan tot mei"

Momenteel kampt het Panamakanaal met een ernstige droogte, waarbij het Gatúnmeer, de belangrijkste waterbron, historisch lage niveaus bereikt. Deze situatie wordt naar verwachting voortduren tot mei, zo zegt Joshua Tewksbury, directeur van het Smithsonian Tropical Research Institute in Panama. Hij typeert de huidige situatie in het Panamakanaal als "een van de laagste en droogste ooit geregistreerd."

De droogte, verergerd door een El Niño-jaar, dwingt vrachtschepen om alternatieve, langere oceaanroutes te zoeken, wat resulteert in een toename van de CO2-emissies. Aangezien vrachtvervoer een aanzienlijke bijdrage levert aan de wereldwijde broeikasgassen, staat het onder druk vanwege de impact op het milieu. De droogte wordt tevens verergerd door door de mens veroorzaakte klimaatverandering, die de frequentie en ernst van extreme weersomstandigheden vergroot. Bovendien draagt de groeiende vraag van Panama naar schoon drinkwater, voornamelijk afkomstig uit het Gatúnmeer, bij aan de crisis, waardoor de veelzijdige uitdagingen van de huidige droogte worden benadrukt.

Bron: thecooldown.com

Publicatiedatum: