Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"ECT terminals controleren aan de poort op uitvoerende vervoerder"

De ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal (beide onderdeel van Hutchison Ports ECT Rotterdam) controleren sinds 1 maart aan de poort of de vervoerder die een container komt ophalen – de uitvoerende vervoerder – overeenkomt met de vervoerder die is aangekondigd in de digitale voormelding van het bezoek via Portbase, zo meldt De Vertrouwensketen. Ook Hutchison Ports Delta II, APM Terminals Maasvlakte II, Rotterdam World Gateway en Rotterdam Shortsea Terminals voeren dit in de loop van 2024 in.

Alle deelnemende terminals zien de controle op de uitvoerende vervoerder als een vanzelfsprekend sluitstuk van het via de Vertrouwensketen veiliger en betrouwbaarder vrijstellen en ophalen van containers. De check gebeurt door het vergelijken van het EAN-nummer in de voormelding van de vervoerder met die op de CargoCard van de bezoekende chauffeur. Zo is zeker dat altijd de juiste chauffeur toegang krijgt. De EAN-nummers worden uitgegeven door Secure Logistics.

Bron: De Vertrouwensketen

Publicatiedatum: