Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nefzger Rhabarber, Duitsland:

"Rabarber onder folie in Duitsland vier weken eerder geoogst"

Op de rabarbervelden van teler Nefzger in Inchenhofen OT Sainbach in het Duitse Beieren wordt nu al ongeveer drie weken rabarber geoogst. "In totaal zijn we daarmee vier weken eerder dan in andere jaren. Hoewel we nog maar aan het begin van het seizoen staan, is de tot nu toe behaalde opbrengst en kwaliteit bijzonder goed. Ook de vraag naar de eerste regionale rabarber is erg hoog. Je merkt dat we met de Beierse rabarber een interessant uniek kenmerk hebben. Daarom kijken we ook met vertrouwen uit naar de rest van het seizoen", vertelt Peter Nefzger.


Rabarber, vers van het veld. Een deel van de eigen opbrengst wordt ook verwerkt tot rabarbersap.

Ongeveer vijf jaar geleden waagde Nefzger de sprong naar de rabarberteelt in de vollegrond. Hij begon met ongeveer twee hectare, maar inmiddels kon de capaciteit worden verveelvoudigd. "We oogsten momenteel op 4,5 hectare onder dubbele folie. Op de traditionele, niet-beschermde vollegrondsrabarber moeten we nog ongeveer drie weken wachten", zegt Nefzger, die ook wijst op het hoge prijsniveau. "We zijn het seizoen begonnen met kiloprijzen rond de € 4,00, terwijl we normaal gesproken met kiloprijzen rond de € 3,00 werken. Maar we mogen ook niet vergeten dat de teeltkosten, vooral de loonkosten, snel gestegen zijn."


Naast de rabarberteelt teelt Nefzger ook biologische asperge

Nefzger levert zijn producten voornamelijk aan de Beierse retail, de groothandelsmarkt van München en andere grossiers. Ongeveer 10% van zijn opbrengst wordt direct vermarkt. Het rabarberseizoen loopt doorgaans parallel aan het aspergeseizoen en eindigt officieel op Sint-Jansdag (24 juni). De groente wordt aangeboden in drie verschillende verpakkingen. "Ongeveer 50% van onze oogst wordt los in 5-kg-kisten op de markt gebracht. De rest is verpakt in flowpacks in drie verschillende eenheden (500, 750 en 1000 gram) en in banderollen."

Voor meer informatie:
Peter Nefzger
Nefzger Rabarber
Augsburger Str. 1
86570 Inchenhofen - Duitsland
Tel: +49 (0)171 3550297
nefzger@googlemail.com
www.instagram.com

Publicatiedatum: