Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nooit meer een harde of overrijpe avocado

Jumbo België heeft primeur met eerste avocadoscanners

Te hard, te groen of juist overrijp: de ideale avocado vinden in de supermarkt is soms een ware opdracht, maar daar heeft supermarktketen Jumbo een handige oplossing op gevonden. Vanaf heden kun je ook in België in hun vestiging in Ranst en Veurne een zogenaamde "avocadoscanner" terugvinden, een röntgenapparaat dat je precies vertelt hoe je avocado er van binnen uitziet.

De avocadohonger is de laatste jaren niet te stillen. Het zogenaamde groene goud werd in sneltempo razend populair in ons land, van versgemaakte guacamole tot de trendy avocado toast. Maar de perfecte avocado vinden, dat is soms een ander verhaal. Dat is nu verleden tijd dankzij de gloednieuwe "avocadoscanner" bij supermarktketen Jumbo.

De perfecte avocado in een oogwenk
Het röntgenapparaat is sinds kort te vinden in de Jumbo in Ranst en Veurne en weet je precies te zeggen wat de status is van je avocado. Het enige dat je hoeft te doen, is de avocado voor de scanner te houden en binnen enkele seconden weet je hoe het gesteld is met je favoriete groene vrucht. De avocadoscanner maakt gebruik van een mini röntgenfoto om de suiker-, water- en zetmeelwaarde te controleren. Met deze gegevens bepaalt het apparaat de textuur van de binnenkant van de vrucht. De score op het apparaat geeft aan hoe rijp je avocado is. Zo hoef je niet langer in een avocado te knijpen om te beoordelen of hij rijp is.

Philippe Calliauw, ondernemer van Jumbo Ranst. "Met onze nieuwe avocadoscanner kunnen klanten nu moeiteloos de perfecte avocado uitkiezen, zonder dat er in de vruchten geknepen hoeft te worden. We willen een positieve ervaring bieden aan elke klant die bij ons winkelt en de scanner draagt daaraan bij. Het is een leuke toevoeging aan de winkelervaring en toont dat we ons inzetten om onze klanten de beste service te bieden."

Ook Siska Abeele en Justin Robaeys, ondernemers van Jumbo Veurne, spreken enthousiast over het nieuwe gadget: "Mensen zijn erg nieuwsgierig naar de avocadoscanner en proberen hem dan ook graag uit. Sinds we het apparaat hebben geïnstalleerd, zien we bovendien ook een stijging in de verkoop van avocado's. Klanten genieten van een betere winkelervaring en onze avocado's vliegen de toonbank over: een win-winsituatie lijkt me."

Uitbreiding naar andere Jumbo-winkels
De inzet van de scanner is onderdeel van een test om te beoordelen of het ook in andere winkels kan worden gebruikt. De scanner is de eerste in zijn soort in België, nadat Jumbo in november van vorig jaar al een soortgelijk toestel in gebruik nam in Nederland.

Bron: Jumbo

Publicatiedatum: