Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spar Oostenrijk bereikt marktaandeel van 36,8%

Oostenrijk: Spar vergroot opnieuw zijn marktaandeel in 2023Spar Oostenrijk meldde een bruto omzet van 9,88 mld euro voor het jaar 2023. Spar Oostenrijk groeide sneller dan het branchegemiddelde (+8,0% volgens NielsenIQ), waarmee het een marktaandeel van 36,8% bereikte, wat zijn marktleiderschap verder heeft versterkt.
Bron: spar-international.com

Duitsland: Lidl lanceert 'Lidl Kids Team' programma
Maciej Magdziarz, directeur marketing bij Lidl Service GmbH & Co. "We laten onze klanten zien dat we hun officiële partner zijn in alle situaties. Of het nu gaat om het aanbieden van de best mogelijke prijzen voor kosteneffectief boodschappen doen, deals op verse groenten en fruit, of toegang tot een van de grootste voetbaltoernooien ter wereld - we hebben alles voor onze klanten."
Bron: esmmagazine.com

VK: Sainsbury's en Tesco kampten met 'technische problemen' in supermarkt en online
"Technische problemen" die de contactloze betalingen in de winkel en online bezorgdiensten van Sainsbury's troffen, zijn opgelost na chaos veroorzaakt te hebben voor zijn klanten. Tesco heeft ook sommige online bestellingen geannuleerd aangezien beide supermarkten technische problemen ondervonden.
Bron: news.sky.com

Zwitserland: Valora optimaliseert supply chain processen met Relex
Valora, een grote convenience retailer in Zwitserland met dochterondernemingen in Luxemburg en Duitsland, heeft gekozen voor Relex Solutions, een leverancier van geïntegreerde supply chain en retail planning oplossingen, voor ruimteplanning en forecasting en aanvulcapaciteiten om beschikbaarheid te verbeteren, verspilling te verminderen en uiteindelijk de klanttevredenheid te verbeteren. Wysupp, een partner van Relex, beheert de implementatie voor Valora.
Bron: relexsolutions.com

Whole Foods bevestigt plannen om 'Britse aanwezigheid uit te breiden' ondanks aanstaande winkelsluitingen
Whole Foods Market staat erop zijn Britse aanwezigheid uit te breiden ondanks het besluit om twee winkels en zijn distributiecentrum in Dartford te sluiten. De luxe retailer, eigendom van Amazon, zal de deuren van zowel zijn winkels in Richmond als Fulham Broadway Whole Market sluiten, terwijl het de operaties op zijn locatie in Dartford staakt, meldde The Grocer.
Bron: grocerygazette.co.uk

Eén op de drie Franstalige Belgische franchisenemers draait met verlies
Aplsia, de beroepsvereniging van Belgische Franstalige onafhankelijke voedingsretailers, analyseerde de rekeningen van 313 gefranchiseerde supermarkten: 112 van hen (of 35,8%) sloot het boekjaar 2022 af met verlies, meldt L'Echo.
Bron: retaildetail.eu

VK: Winkelend publiek verrast door Gino D'Acampo terwijl ze hun fruit en groenten uitkozen
De beroemde chef-kok Gino D'Acampo verraste klanten die losse groenten en fruit kozen boven voorverpakte artikelen, door ze ten dans te vragen. Op de melodie van de popklassieker "Single Ladies", begon een aangepaste versie - getiteld "Single Veggies" - te spelen over de winkelintercom zodra iemand een los stuk groente koos. De video komt tijdens de Food Waste Action Week nadat onderzoek door Love Food Hate Waste vond dat Britse huishoudens elk jaar 4,7mln ton eetbaar voedsel verspillen.
Bron: express.co.uk

EU opent formeel onderzoek naar AliExpress
De Europese Commissie start een onderzoek naar dochteronderneming van Alibaba, AliExpress, voor het verkopen van namaakproducten en het niet voldoende naleven van de nieuwe Digital Services Act.
Bron: retaildetail.eu

VK: Aldi ondersteunt klanten met vernieuwde maaltijdplanner hub
Aldi heeft zijn steun voor kostenbewuste klanten opgevoerd met zijn vernieuwde maaltijdplanner hub. De pagina met de maaltijdplanner van de supermarkt zal nu een scala aan inspiratie bieden voor ontbijt, lunch en diner om het klanten gemakkelijker te maken hun wekelijkse maaltijden te plannen. Alle recepten komen met een eenvoudige lijst van ingrediënten die verkrijgbaar zijn bij Aldi. Met Meat-Free Mondays met een curry bloemkoolgerecht in Sri Lankaanse stijl en Fakeaway Fridays met een gezonde groenteschotel, zijn er genoeg opties voor wie op zoek is naar betaalbare maaltijden.
Bron: aldipresscentre.co.uk

VK: Sainsbury's versnelt zijn toezeggingen voor emissiereductie
Sainsbury's heeft zijn ambitieuze nieuwe doelen voor het verlagen van zijn broeikasgasemissies onthuld. Deze zijn geverifieerd door het Science Based Targets initiative (SBTi), het wereldwijde orgaan dat eisen stelt aan en doelen voor emissiereductie goedkeurt.
Bron: about.sainsburys.co.uk

Publicatiedatum: