Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische knoflookoogst gehalveerd

Het Egyptische knoflookseizoen is net van start gegaan, met een aanzienlijke daling van het areaal en de volumes, en een gestage stijging van de prijzen, volgens Mohamed Shaaban, algemeen directeur van Garlico.

"Bij Garlico hebben we onze eerste oogst op 25 februari binnengehaald en onze eerste containerlading naar Europa gestuurd op 1 maart, bestaande uit groene verse knoflook," legt Shaaban uit.

"Het areaal in Egypte is gehalveerd, dus de volumes zijn met 50% gedaald. Rode knoflook is overvloediger dan witte knoflook dit seizoen, zoals gewoonlijk, en is beschikbaar in grotere maten met een aantrekkelijk uiterlijk. Ondanks de daling van het areaal hebben we een goede productiviteit, zeer goede oogstkwaliteit en grotere maten van 55/60/65 en 70mm."

Prijzen aan het begin van het seizoen zijn verre van stabiel en stijgen dag na dag, zegt Shaaban. "Dit komt door de daling van de productie en de hoge vraag. Het zal dit jaar moeilijk zijn om goede prijzen aan kopers te garanderen, maar we zullen ons best doen voor onze vaste klanten. Kopers die vroeg bestellen, kunnen meer containers laden. Egyptische knoflook zal desondanks de meest concurrerende op de markt blijven. Als knoflook uit Spanje en Argentiniƫ rond de 3 dollar per kilo verkoopt, en Chinese knoflook nog duurder is, staat onze knoflook op ongeveer 2 dollar per kilo."

Tot nu toe heeft de Egyptische knoflooksector niet geleden onder de effecten van de Rode Zee-crisis, volgens Shaaban. "We zijn momenteel verse groene knoflook aan het vermarkten bestemd voor Europa. Als de crisis in de Rode Zee later in het seizoen aanhoudt, zullen we ermee moeten omgaan en dat betekent simpelweg dat onze transportkosten zullen verdubbelen."

Egyptische exporteurs zien al een daling van de vraag uit Taiwan, een van hun belangrijkste markten, omdat de prijzen te hoog zijn, voegt Shaaban toe, "Hetzelfde geldt voor Braziliƫ. Echter, we hebben momenteel een solide vraag vanuit Europa, de Verenigde Staten en de Arabische landen. We kunnen ook nog steeds rekenen op lokale vraag in Egypte, waar knoflook een essentieel product in de keuken is."

"We hebben ons voorbereid op het seizoen door 200 hectare te planten en te investeren in nieuwe machines uit China voor knoflookkalibratie, wat onze kwaliteit aanzienlijk heeft verbeterd," concludeert de producent.

Voor meer informatie:
Mohamed Shaaban
Garlico Egypt
Tel/Whatsapp: +20 111 309 5812
mohamed.shaaban@garlico-eg.com
www.garlico-eg.com

Publicatiedatum: