De eerste mispels van het seizoen zijn al geplukt in de Spaanse provincie Granada. Er worden vooral middelgrote en kleine maten verwacht vanwege de droogte in het zuiden van het land. Begin april zal de piek in de oogst plaatsvinden.
"De mispeloogst gaat iets vroeger van start dan vorig jaar. Dat komt door het warmere weer", vertelt Rafael Manzano, manager van Frutas Manzano.
"Die warme temperaturen en het gebrek aan water in Andalusië zorgen ervoor dat de maten kleiner uitvallen, maar in kilo's zullen we een vergelijkbaar cijfer optekenen als vorig seizoen. Het areaal is niet noemenswaardig gewijzigd", legt hij uit.
Frutas Manzano voorziet dit jaar 2,5 mln kilo mispels op de markt te brengen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt en afzet van cherimoya's, avocado's en mango's die voornamelijk aan de Costa del Sol worden geteeld.
"De mispel is het meest seizoensgebonden fruit dat we hebben, het seizoen loopt van half maart tot half mei. In die periode worden er ook mispels in Alicante en Valencia geoogst, maar die zijn van het Algar ras, een mispel met een dikkere schil en iets zuurdere smaak dan onze Golden Nugget", geeft de manager van Frutas Manzano aan.
80% van de mispels van dit bedrijf zijn bestemd voor het buitenland, voornamelijk Italië, Portugal en Griekenland. "Het zijn landen met een grote traditie in de consumptie van seizoensfruit. Met z'n korte seizoen past mispel perfect in die cultuur. Mispel, zo zou je kunnen zeggen, is het eerste zomerfruit en daarom kijkt de markt er altijd zeer naar uit", zegt Rafael Manzano.
Voor meer informatie:
Frutas Manzano
Tel: +34 958612512 (Spanje)
comercial@frutasmanzano.com
www.frutasmanzano.com