Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NL Paviljoen op Biofach fungeerde als ontmoetingsplek voor het Nederlandse bedrijfsleven

Nederland was dit jaar op de Biofach in Neurenberg vertegenwoordigd met een paviljoen, waar 16 Nederlandse bedrijven hun producten konden presenteren. Rond 35.000 bezoekers uit 128 landen maakten gebruik van de gelegenheid om zich te informeren over innovatieve en nieuwe producten uit de biologische sector.

In samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en RVO organiseerde het LNV-netwerk Duitsland dit jaar weer een gemeenschappelijke stand. Omringd door andere Nederlandse standhouders fungeerde het paviljoen als ontmoetingsplek voor het Nederlandse bedrijfsleven. Nederland liet internationaal zien dat het land bezig is om de biologische sector een platvorm te bieden. Deze uitstraling werd zeer gewaardeerd door het aanwezige bedrijfsleven. Het paviljoen zelf was gevuld met 16 bedrijven die een variatie aan producten presenteerden, van chocola, over horeca-concepten en veganistische kaas konden de bezoekers zich informeren over hun innovaties. De standhouders waren zeer tevreden over hun deelname aan de Biofach. De biologische sector weet zich ook in instabiele tijden te redden en de stemming was in het algemeen positief. Ondanks de hoge prijzen door de inflatie en de oorlog in de Oekraïne groeit de sector.

Klik hier voor de Biojournaal-fotoreportage van de Biofach 2024.

De opening van het Nederlandse Paviljoen.

Bezoek van hoog niveau uit Nederland
De activiteiten op de Biofach werden actief ondersteund door een bezoek van hoog niveau. Op de eerste dagen bezochten Guido Landheer, plv. DG Agro, en Mira Woldberg, plaatsvervangend ambassadeur in Duitsland, de Biofach. Ze openden samen met de directeur van de Biofach officieel het Nederland paviljoen, spraken met hun counterparts in Duitsland en Zwitserland over actuele ontwikkelingen en namen deel aan diverse netwerkevents. Dat was een uitstekende mogelijkheid om zich te informeren over concepten in Duitsland om de ontwikkeling van de biologische sector te bevorderen. Ook het gesprek met Nederlandse bedrijven en de sector was een belangrijk onderdeel van het programma.

Daarnaast bezocht een aantal provincies de Biofach. Het doel was om hun inspiratie te bieden om de biologische sector in Nederland op regionaal niveau te ondersteunen. Presentaties over horecaconcepten en keurmerken in Duitsland en Denemarken, het bio-stedennetwerk in Duitsland en Europa, opgebouwd door acteurs van de stad Neurenberg en een workshop over de bio-model-regio's in Beieren stonden op het programma.

Het LNV-netwerk heeft tevens in samenwerking met de Duitse brancheorganisatie AöL een ontbijt voor vrouwelijke onderneemsters ondersteund.

Grootste vakbeurs en ontmoetingsplek voor biologische levensmiddelen
De Biofach is wereldwijd de grootste vakbeurs op het gebied van biologische producten. Met rond 2.500 standhouders en bezoekers uit 128 landen is de Biofach hét evenement voor de biologische branche. De organisatie van de Biofach voegde in 2018 twee extra hallen toe aan de beurs om de groeiende vraag naar standruimte in te vullen. De beurs biedt een vrijwel compleet overzicht van het continu groeiende aanbod van biologische levensmiddelen, van grondstof tot eindproduct. De Biofach is hét platform waar vraag en aanbod op dit terrein elkaar ontmoeten. Omlijst wordt de Biofach door een internationaal congresprogramma.

Bron: Agroberichten Buitenland

Klik hier voor de Biojournaal-fotoreportage van de Biofach 2024.

Publicatiedatum: