Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Rypen stelt rijping tijdens lange transittijden uit"

Op de voorbije Fruit Logistica lanceerde It's Fresh zijn tweede generatie ethyleentechnologie om de rijping van fruit uit te stellen en de houdbaarheid ervan te verlengen. De nieuwe technologie kreeg de naam Rypen.

"Ethyleen is een fundamenteel probleem in de fruitsector", zegt Tristan Kaye, Business Development Director bij het Britse It's Fresh. "Traditionele ethyleencontroleproducten kunnen de ethyleenreceptoren in fruit blokkeren, wat de ontwikkeling van het volledige smaakpotentieel belemmert, of hun werking doorheen de container is willekeurig en inconsistent, waardoor het fruit met een breed scala aan rijpheidsniveaus in de haven aankomt. Rypen vangt het ethyleen onmiddellijk naast het fruit op, waardoor het rijpingsproces op een gecontroleerde en consistente manier wordt vertraagd, wat leidt tot een langere houdbaarheid, minder verspilling en beter smakend fruit."

"Onze nieuwe technologie is zeer effectief. Het prestatieniveau is tot 10 keer hoger dan de 1ste generatie technologie die It's Fresh beschikbaar stelde. Het is veilig voor contact met voedsel en kan worden gebruikt voor biologische producten. De technologie komt in verschillende vormen: het kan door telers/verpakkers direct in de doos worden toegevoegd als een klein vel papier of het kan worden geïntroduceerd in de absorberende pads voor zachtfruit en convenience producten. Het kan ook in de polymeerstructuur van plastic zakken worden vermengd om de houdbaarheid en de kwaliteit van de in zakken bewaard fruit te verlengen. De Rypen-technologie blijft effectief tot de aankoop van het fruit door de consument, waardoor ethyleenbescherming wordt geboden tijdens opslag, verzending en retailverkoop."

"Consumenten willen ook heerlijk smakende producten, dus we zien dat sommige delen van de sector hun afhankelijkheid van oude methoden van ethyleencontrole, die smaak en textuur beïnvloeden, verminderen. Onze nieuwe Rypen-technologie is een goed alternatief voor traditionele methoden die vandaag de dag op de markt zijn. We geven telers nog steeds het vertrouwen dat hun producten worden beschermd tijdens transport van lange duur, maar zonder de eetervaring van de consument te beïnvloeden."

De nieuwe Rypen-technologie van It's Fresh wordt al gebruikt in verschillende landen over de hele wereld. Het bedrijf heeft nu ook teams ter plaatse in Chili, Zuid-Afrika, Spanje en het VK om direct met klanten te werken aan hun specifieke transitroutes en producten.

"We werken samen met telers van zachtfruit, druiven, steenfruit, kersen en avocado's, om er maar een paar te noemen, en ook met retailers. De verlenging van de houdbaarheid is afhankelijk van het product, maar we hebben gezien dat proeven met frambozen ten minste 2-3 dagen meer opleveren, soms zelfs zes dagen. De houdbaarheid van fruit tijdens transport wordt beïnvloed door vele variabelen. Twee weken geleden was er bijvoorbeeld een lading steenfruit uit Zuid-Afrika aangekomen in het VK en fruit dat beschermd was met Rypen deed het 70% beter dan niet beschermd fruit. Bij een andere zending, namelijk van Maluma Hass avocado's uit Zuid-Afrika naar het VK, deed het met Rypen beschermd fruit het dubbel zo goed als het niet-beschermde fruit."

Steeds vaker zien we problemen ontstaan voor exporteurs die fruit over de hele wereld verzenden. Vertragingen zijn gebruikelijk geworden en met de situaties in de Rode Zee en het Panamakanaal kunnen die oplopen tot twee weken of meer.

"We hebben een paar grote groepen die met ons samenwerken die nu het gebruik van Rypen in alle zendingen hebben verplicht als een verzekering tegen onvoorziene vertragingen en langere transittijden. Deze problemen in de toeleveringsketen kosten telers en exporteurs echt geld, vanwege kwaliteitsverlies op bestemming. De Rypen-technologie helpt die onzekerheid te verminderen door de optimale rijpheidsvensters te verlengen."

Voor meer informatie:
Tristan Kaye​​​​
It's Fresh
Tel: +44 7823 403408 (VK)
Tristan.Kaye@itsfresh.com
www.itsfresh.com

Publicatiedatum: