Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dominicaanse Republiek wil profiteren van avocadomarkt

De Dominicaanse Republiek wordt aangemoedigd om verantwoordelijk te profiteren van de bloeiende avocadomarkt om ecologische problemen te vermijden, vergelijkbaar met die welke Mexico heeft ondervonden. De wereldwijde avocadomarkt, die in 2021 een waarde van $13,97 miljard bereikte, wordt verwacht tegen 2030 de $26 miljard te overschrijden. Avocado's staan op de derde plaats als grootste AGF-exportproduct van de Dominicaanse Republiek, direct achter cacao en bananen. In 2023 bedroegen de fruitexporten $97,2 miljoen, wat een gestage toename markeert ten opzichte van voorgaande jaren en het land positioneert als de vijfde grootste avocadoproducent wereldwijd.

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste bestemming voor Dominicaanse avocado's, met ongeveer 48% van de export. De Dominicaanse Republiek heeft ook nieuwe markten aangeboord, zoals Jamaica, dankzij het opheffen van fytosanitaire beperkingen. Het succes van het land in het telen van verschillende avocadosoorten, met name Hass en Green Peel, wordt toegeschreven aan de tropische locatie, die zorgt voor voldoende zonlicht en kwaliteitsproducten. Opmerkelijk is dat tussen 2015 en 2020 inspanningen zijn geleverd om de Dominicaanse Republiek te positioneren als een vooraanstaande exporteur van Green Peel avocado's, met steun van het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

Als reactie op deze ontwikkelingen hebben Dominicaanse exporteurs het merk "Dom Tropical Avocado from the Dominican Republic" gelanceerd om hun aanwezigheid in het westen van de Verenigde Staten te versterken. Ondertussen kampt de Mexicaanse avocadosector met milieuproblemen als gevolg van intensieve teeltpraktijken. De Dominicaanse Republiek wordt geadviseerd om verantwoordelijke teeltmethoden toe te passen, zoals polyculturen, om de milieu-impact te verminderen en de duurzaamheid van de avocadosector te waarborgen.

Bron: dominicantoday.com

Publicatiedatum: