Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brits bedrijf test nieuwe technologie en AI voor verduurzamen appelopslag

In het Verenigd Koninkrijk worstelen appeltelers met stijgende teeltkosten, voornamelijk door de gestegen energiekosten voor het koelen van het geoogste fruit. AC Hulme & Sons, een teeltbedrijf in Canterbury, neemt het voortouw in een initiatief om deze problemen via de eerste ronde van de Business Sustainability Challenge aan te pakken. Deze uitdaging is gericht op pionierswerk op het gebied van duurzame praktijken in teelt, verpakking en productontwikkeling binnen de tuinbouw- en voedselvoorzieningssector. Door de operationele kosten en de CO2-voetafdruk van de appelteelt in het Verenigd Koninkrijk te verlagen is het project van AC Hulme een voorbeeld van innovatie.

Het project werkt samen met vijf academische en industriële partners en richt zich op de vermindering van het energieverbruik tijdens de langdurige opslag van appelen, waarbij in vier opslagunits specifiek gekeken wordt naar het ras Gala. GridDuck, een Londens bedrijf voor energietechnologie, en Stemy Energy, een AI-specialist, behoren tot de medewerkers die sensoren op afstand en geavanceerde kunstmatige intelligentie gebruiken om de energie-efficiëntie te optimaliseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het fruit. Daarnaast voert British Apples and Pears (BAPL) enquêtes uit om de huidige strategieën voor energiereductie onder appeltelers te beoordelen, als leidraad voor toekomstige onderzoeken.

Eerdere initiatieven die zijn gefinancierd door Growing Kent & Medway, zoals de subsidie die is toegekend aan JIB Cannon and Son voor het upgraden van de koelopslag, hebben op het gebied van energiebesparing al veelbelovende resultaten laten zien. Dit benadrukt de voortdurende inzet voor het verbeteren van de duurzaamheid van de appelopslag in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: growingkentandmedway.com

Publicatiedatum: