Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Tuinbouw kan bijdragen aan gezondheid"

Hoe kan de tuinbouwsector oplossingen bieden voor problemen zoals het voeden van de groeiende wereldpopulatie, gezondheidsproblemen en een gebrek aan duurzame energie? Rob Baan, CEO van Koppert Cress, lichtte zijn visie hierop toe tijdens een werkbezoek van gedeputeerde Mariƫtte van Leeuwen en team Gezond en Welzijn.

Veel welvaartziekten kunnen worden voorkomen door gezonder te eten. Bepaalde ziekten, zoals diabetes II, kunnen met een gezond, groenterijk dieet, bestreden worden. Het komt voor dat er geen medicatie meer nodig is. Bij tuinbouwbedrijf Koppert Cress zijn ze ervan overtuigd dat hun producenten uit het Westland daarom een rol kunnen spelen om de samenleving gezonder te maken.

In het kader van een snelstudie Voedsel is de provincie op zoek naar de verbinding tussen de productie van gezond voedsel en de bijdrage van deze producten aan de gezondheid van de inwoners van Zuid-Holland. Rob Baan, zoon Stijn Baan, Natasja van der Lely en Bart van Meurs lichtten tijdens het bezoek vanuit verschillende invalshoeken hun visie toe op hoe de tuinbouwsector als producent van gezond voedsel kan bijdragen aan de bevordering van de gezondheid van inwoners. Dat doen zij door de deuren open te zetten van het bedrijf voor koks in opleiding en chefs, smaaklessen en een gezonde schoollunch te bieden aan jongeren en door een gezonde lunch te serveren voor alle medewerkers. De grote vraag van de teler is echter: hoe kan er meer impact gemaakt worden?

Bron: Provincie Zuid-Holland

Publicatiedatum: