Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe studie claimt dat knoflook bloedsuiker en cholesterol verlaagt

In een recente studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, voerde een groep Chinese onderzoekers een systematische review en meta-analyse uit om de effecten van knoflook op bloedlipiden- en glucoseniveaus bij mensen te onderzoeken.

Chronische niet-overdraagbare ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, chronische ademhalingsziekten, kanker en diabetes, veroorzaken jaarlijks 41 miljoen sterfgevallen. Glucose en lipiden zijn cruciaal voor energie en hun ontregeling kan leiden tot atherosclerose, diabetes en leververvetting. Dyslipidemie, met een hoog totaal cholesterol (TC), lipoproteïnecholesterol met lage dichtheid (LDL-C), triglyceriden (TG) en een laag lipoproteïnecholesterol met hoge dichtheid (HDL-C), is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten.

De huidige behandelingen voor stofwisselingsziekten richten zich op symptoomverlichting en hebben bijwerkingen. Knoflook, rijk aan verbindingen zoals allicine, bewijst dat het glucose en lipiden kan reguleren. Verder onderzoek is nodig om de mechanismen, optimale dosering en langetermijneffecten te begrijpen.

De kwaliteit van de studies werd beoordeeld met behulp van Cochrane Collaboration tools, waarbij risicofactoren voor vertekening werden geëvalueerd. De gegevensanalyse bestond uit het omrekenen van eenheden geglyceerd hemoglobine en het standaardiseren van bloedglucose- en lipidenniveaus. De onderzoeken omvatten in totaal 1.567 deelnemers uit verschillende landen, waaronder Canada, de Verenigde Staten, Korea, Iran, Pakistan, India, Israël, Rusland, Polen, Brazilië en Denemarken. De leeftijd van de deelnemers varieerde van 18 tot 80 jaar en de interventieperiode voor knoflook varieerde van 3 weken tot 1 jaar.

Bron: news-medical.net

Publicatiedatum: