Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Contactloos, op AI gebaseerd optisch systeem

Neolithics introduceert 100% geautomatiseerd platform voor fruitinspectie

Neolithics, een AI agritech bedrijf, presenteert Neolithics Light, een geautomatiseerd, draagbaar inspectiesysteem voor AGF. De non-destructieve technologie elimineert inspectieverspilling, verbetert de productiviteit en vergroot de hoeveelheid verkoopbaar product, waardoor de winst toeneemt.

Retailers, distributeurs en bewerkers kunnen handmatige, monster vernietigende inspecties volledig elimineren met behulp van Neolithics Light. Het platform maakt gebruik van hyperspectrale optica en AI-frameworks om inzichten te verkrijgen die voorheen niet beschikbaar waren, zoals voedingsniveaus, Brix-gehalte, verwachte houdbaarheid, rijpheid, afwijkingen en detectie van verschillende organische verbindingen, zowel intern als extern, en nog veel meer.

"We gaan voedselverlies verminderen en voedselkwaliteit en veiligheid garanderen," zei Neolithics CEO Amir Adamov. "Met handmatige inspectie wordt meer dan 8% van elk gewas vernietigd. 35% van de oogst gaat verloren door transport en houdbaarheidsproblemen. Met de snelheid en nauwkeurigheid van ons platform kunnen de meeste van deze verliezen verdwijnen."

Bij de huidige handmatige processen gaat maar liefst 5% van de hele oogst verloren, waarbij de subjectieve metingen bijna 30% onnauwkeurig zijn. Bovendien vermindert het invoeren van gegevens de doorloopsnelheid en brengt het aanzienlijke arbeidskosten met zich mee, wat nog duurder is door de personeelsuitdagingen in de tuinbouwsector. Digitalisering van het systeem vermindert de inspectietijd met 90% en verhoogt de nauwkeurigheid met meer dan 15%.

Tot de klanten die al profiteren van Neolithics Light behoren Granot Fresh, een van de grootste voedselcoöperaties in het Midden-Oosten, en grote internationale distributeurs, die dagelijks honderden tonnen product afhandelen.

Door het Neolithics Light systeem te implementeren, zullen F&B bedrijven de OPEX verlagen en tegelijkertijd hun concurrentievoordeel versterken, zullen consumenten producten van hogere kwaliteit ontvangen en zal de voedingsteelt automatisch efficiënter worden.

"Met langdurig gebruik van de Neolithics Light kwaliteitsanalyses van producten kunnen retailers, distributeurs en bewerkers verschillende productklassen creëren, meer in rekening brengen voor fruit van hogere kwaliteit en hun winstmarges verhogen," vervolgt Amir.

De Neolithics hardware levert spectrale analyse van verschillende organische materialen, terwijl de software uitgebreid gegevensbeheer biedt voor nauwkeurige sortering en prognoses. De Neolithics Light kan worden geïntegreerd met alle logistieke, aanbodketen- of bewerkingshardware en ERP-software van derden.

Bekijk de demo van de Neolithics Light op 7 en 8 februari, tijdens Fruit Logistica, op de Granot Fresh stand in Hal 5.2, Stand D 23.

Voor meer informatie:
Neolithics
Derech Menachem Begin 46,
Tel Aviv-Yafo
contact@neolithics.ai

Publicatiedatum: