Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verlengde houdbaarheid voor mango's uit Uttar Pradesh bestemd voor Europa

Het ICAR-CISH in Lucknow heeft technologie ontwikkeld om de houdbaarheid van mango's te verlengen, waardoor de export van 100 ton van het fruit uit Uttar Pradesh naar Europa en Rusland mogelijk is. Dit nieuws heeft echter ontevredenheid veroorzaakt onder mangotelers in de Malihabad-gordel in het district Lucknow van de Indiase staat Uttar Pradesh, aangezien zij niet werden geraadpleegd tijdens de ontwikkeling van de technologie.

T. Damodaran, directeur, ICAR-CISH: "Het instituut heeft CISH-Metwash en ethyleen absorberende technologie ontwikkeld om de houdbaarheid van mango's te verlengen tot 35 dagen en de controle over vruchtziekten na de oogst te behouden." Deze technologie houdt het fruit gedurende de gehele supply chain op 17°C.

Het plan voor mango-export van Uttar Pradesh naar Europa en verder via de zeeroute is afgerond met de medewerking van APEDA en de staatsregering. De grootste bottleneck in de export via de zeeroute was de beperkte houdbaarheid van mango's, maar met deze technologie is dat opgelost en worden leveringen aan de Europese markt vergemakkelijkt.

Bron: hindustantimes.com

Publicatiedatum: