Het ICAR-CISH in Lucknow heeft technologie ontwikkeld om de houdbaarheid van mango's te verlengen, waardoor de export van 100 ton van het fruit uit Uttar Pradesh naar Europa en Rusland mogelijk is. Dit nieuws heeft echter ontevredenheid veroorzaakt onder mangotelers in de Malihabad-gordel in het district Lucknow van de Indiase staat Uttar Pradesh, aangezien zij niet werden geraadpleegd tijdens de ontwikkeling van de technologie.

T. Damodaran, directeur, ICAR-CISH: "Het instituut heeft CISH-Metwash en ethyleen absorberende technologie ontwikkeld om de houdbaarheid van mango's te verlengen tot 35 dagen en de controle over vruchtziekten na de oogst te behouden." Deze technologie houdt het fruit gedurende de gehele supply chain op 17°C.

Het plan voor mango-export van Uttar Pradesh naar Europa en verder via de zeeroute is afgerond met de medewerking van APEDA en de staatsregering. De grootste bottleneck in de export via de zeeroute was de beperkte houdbaarheid van mango's, maar met deze technologie is dat opgelost en worden leveringen aan de Europese markt vergemakkelijkt.

Bron: hindustantimes.com