Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Oekraïne zou moderne groentebewaarcellen moeten bouwen"

Dmytro Solomchuk, lid van de Commissie voor Agrarisch en Grondbeleid, benadrukt de noodzaak om 140-150 moderne groenteopslagplaatsen te bouwen om de voedselzekerheid van Oekraïne te waarborgen. Volgens Solomchuk zal dit initiatief het land in staat stellen onafhankelijk te worden van geïmporteerde producten, vooral in het voorjaar, en zorgt voor een constante aanvoer van binnenlandse producten.

Solomchuk onderstreept het belang van deze aanpak, die garandeert dat Oekraïense producten te allen tijde in de winkelschappen beschikbaar zijn. Momenteel bewaren veel producenten hun goederen in minder dan optimale omstandigheden, wat de kwaliteit mogelijk in gevaar brengt, en de behoefte aan import kan dan al in april ontstaan.

De afgevaardigde verwacht dat het ministerie van Economie meer subsidies zal verstrekken voor verwerking en uitrusting om de land- en tuinbouwsector te ondersteunen. Hij benadrukt het belang van lokale teelt in het licht van de voedselonafhankelijkheid van het land.

Tegelijkertijd merkt Solomchuk op dat boeren en telers actief aan het werk zijn in de bevrijde gebieden, dankzij de inspanningen van de Staatsdienst voor Noodsituaties en militaire ontmijningsspecialisten. Internationale partners leveren de benodigde apparatuur en mobiele opslagfaciliteiten om land- en bouwproducten te bewaren, en trainen ook Oekraïense boeren en telers in ontmijningsprocessen.

Bron: rada.gov.ua

Publicatiedatum: