Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische landbouw heeft dringend moderne bewaringen nodig

Dit jaar hebben Russische boeren en economen te maken gehad met uitdagingen tijdens de oogst, die mislukte door verouderde machines, tekort aan arbeidskrachten en klimaatverandering. De situatie in de regio Volgograd is opmerkelijk, omdat talloze wortelen en andere wortelgroenten in de velden zijn achtergelaten om te rotten na een mislukte poging om te oogsten voordat de winter begon.

Het ontbreken van groente bewaarfaciliteiten is naar voren gekomen als een cruciaal probleem dat door boeren wordt benadrukt. Dit tekort maakt het land slecht voorbereid op veranderende klimaten. Boeren benadrukken het gebrek aan moderne opslag met klimaatbeheersing die in staat is om de temperatuur rond 0 graden Celsius te handhaven. Dit dilemma dwingt hen om een vroeg te oogsten of aanzienlijke bedragen te investeren in de bouw van opslagfaciliteiten.

Econoom Leonid Kholod gelooft dat de verliezen die zijn geleden door wegrottende groenten waarschijnlijk de balans tussen vraag en aanbod op de Russische markt zullen beïnvloeden, en dat import uit andere regio's of landen de lokaal geteelde groenten zou kunnen vervangen.

Professor Igor Belskih wijst op problemen met de opslaginfrastructuur en merkt het ontbreken van cooperaties op, wat Rusland onderscheidt van westerse landen. Volgens hem belemmert deze beperking het vermogen van boeren om moderne bewaarhallen weg te zetten en opslag- en marketinguitdagingen effectief aan te pakken.

bron: 72.ru

Publicatiedatum: