Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote groenteoogst Oekraïne zorgt voor bewaarproblemen

Volgens het Ministerie van Landbouw heeft de groenteoogst in Oekraïne bijna 29 miljoen ton bereikt. De toereikendheid voor het volgende seizoen hangt af van de bewaarmogelijkheden.

Oekraïne kent momenteel geen tekort aan groenten; echter, er kunnen problemen ontstaan bij de opslag, waarschuwt Dmytro Solomchuk, een lid van de parlementaire commissie voor landbouw. Hij benadrukte dat de beschikbaarheid van groenten op de Oekraïense markt voor de komende oogst afhangt van de opslagmogelijkheden. Ondanks de bouw van ongeveer 15 extra bewaarplaatsen dit jaar, merkt hij een tekort op van minstens 150-170 meer om de door boeren geteelde producten adequaat op te slaan.

In 2023 oogstten Oekraïense boeren bijna 29 miljoen ton groenten, met aardappelen als belangrijkste 21,2 miljoen ton. Andere groenten omvat tomaten (1,4 miljoen ton), kool (1,3 miljoen ton), uien (877.000 ton), wortelen (810.000 ton), bieten (766.000 ton), komkommers (681.000 ton), en diverse groenten (1,3 miljoen ton).

Het Ministerie van Landbouw verwacht dat subsidie Oekraïense boeren een seizoenspiek bij prijzen volgende lente zal voorkomen. Taras Vysotskyi, onderminister, legt uit dat Oekraïne voorheen veel vroege groenten importeerde, en de prijzen waren onderhevig aan wisselkoersen en logistieke risico's.

Met het subsidieprogramma zal de productie volgend voorjaar minder afhankelijk zijn van import, waardoor het dichter bij de consumenten komt en invloed heeft op lagere gemiddelde prijs van kasgroenten.

bron: biz.liga.net

Publicatiedatum: