Tholen - Murre Technologies presenteert deze week de grootste peen polisher ter wereld op haar nieuwe locatie in Krabbendijke. De machine is tot stand gekomen met behulp van de ideeën van wortelverwerker Willem de Boer van het gelijknamige bedrijf uit Westwoud, waar de eerste machine volgende week wordt geplaatst. Speciaal voor deze gelegenheid waren Willem en Rick de Boer deze week dan ook afgereisd naar Zeeland.


Willem en Rick de Boer met in het midden Huibert-Jan Zweemer van Murre Technologies

"Ik heb vier jaar geleden het idee voor deze polisher geopperd en Murre heeft het uitgetekend. Toch wel bijzonder is dat ze met een voorstel zijn gekomen, dat niet ver afweek van het idee dat ik op een kladje had uitgedacht", vertelt Willem. Zo werd de Big Blue Brusher een feit. "Ik heb enorm hoge verwachtingen van de machine. Er is goed over de hele lijn nagedacht, onder meer over de balans in de trommel en ook de slijtdelen zijn makkelijk te vervangen", zegt Willem.

Geïnteresseerden zijn vandaag nog welkom bij Murre in Krabbendijke. "Maandag gaat de machine naar ons op transport en woensdag moet'ie al draaien", vertelt de peenverwerker, die verwacht dat de machine een capaciteit van 35 ton per uur moeiteloos zal halen. De machine is op afspraak ook in actie te bezichtigen bij W. de Boer in Westwoud.


Voor het plateau rondom zijn 250 pallets gebruikt.

De nieuw ontwikkelde MT Polisher is geschikt voor alle soorten knolgewassen, en kan met verschillende soorten borstels worden uitgerust. "Naast het leveren van een uitstekend gepolished product is er in het ontwerp van de MT Polisher veel aandacht besteed aan het laag houden van de onderhoudskosten en het gemakkelijk uitvoeren van onderhoud", vertelt Roy Haerkens van Murre Technologies.


Innovatieve sectionaaldeuren: ze zitten nooit in de weg

"Enkele voorbeelden van dit ontwerp zijn een minimaal verlies van goed product door minimale afstand (max. 3 mm) tussen de borstelrollen, de traploos instelbare uitvoer en minimale onderhoudskosten. Alle aandrijfcomponenten draaien namelijk in droge compartimenten en de onderdelen zijn zoveel als mogelijk standaard lokaal op de markt te verkrijgen. De sectionaaldeuren zorgen voor maximale toegankelijkheid tijdens reguliere schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Er is veel aandacht besteed aan een hygiënisch design en hulpsteunen voor montage van borstelrollen worden meegeleverd."


Ontwikkelingsteam Murre Technologies

Foto's: Andrea van den Hoven

Voor meer informatie:
Roy Haerkens
Murre Technologies
T: +31 (0)113 503080
M: +31 (0)6 27 21 46 41
rh@murre.nl
www.murre.nl


W. de Boer & Zn
Oudijk 26
1617 KR Westwoud
Mob: +31 (0)6 12 438 991
willem@deboerwestwoud.nl
www.deboerwestwoud.nl