Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soren Bjorn benoemd tot CEO van Driscoll’s

De raad van bestuur van Driscoll’s heeft Soren Bjorn, momenteel president van Driscoll’s of the Americas, gekozen als de nieuwe CEO van het bedrijf. Hij zal deze functie op zich nemen in januari 2024 en toezicht houden op de wereldwijde dagelijkse activiteiten van het bedrijf. J. Miles Reiter, de huidige voorzitter en CEO van Driscoll’s, heeft aangekondigd eind dit jaar met pensioen te gaan. Hij wordt Executive Chairman van het familiebedrijf.


Soren Bjorn, Driscoll’s nieuwe CEO (Foto: Business Wire)

Bjorn trad in 2006 in dienst bij het mondiale bessenbedrijf Driscoll’s en is de afgelopen 17 jaar betrokken bij vrijwel elk facet van het bedrijf. Als voormalig senior vice president international business and global technologies gaf hij leiding aan bedrijfsontwikkeling in Europa, Zuid-Amerika en Australië, evenals aan wereldwijde R&D en veredeling. In 2013 werd hij leider van Driscoll’s business unit in Noord-Amerika en in 2017 werd hij benoemd tot president van Driscoll’s of the Americas.

"Bjorn wil als nieuwe CEO de bloeiende bedrijfscultuur behouden en de wereldwijde groei blijven versnellen. Op basis van zijn ervaring als directeur van R&D en innovatie zal hij ook leiding geven aan de bedrijfsactiviteiten om nieuwe technologieën te introduceren die de operationele efficiëntie verbeteren en ervoor zorgen dat het bedrijf veerkrachtig blijft om uitdagingen in de sector, zoals klimaatverandering, het hoofd te bieden", zo laat Driscoll's weten.

"Ik ben vereerd dat Miles, de raad van bestuur en de duizenden teamleden van Driscoll’s wereldwijd het vertrouwen in mij stellen om het bedrijf naar de toekomst te leiden", aldus Bjorn. "Miles’ nalatenschap is de kracht en duidelijkheid van Driscoll’s missie, visie en waarden. Hij heeft deze gebruikt als leidraad voor elke beslissing en actie van het bedrijf. Als de nieuwe steward van Driscoll’s beloof ik aan al onze medewerkers, partners en klanten dat ik zijn nalatenschap zal voortzetten en deze principes hoog in het vaandel zal dragen."

Een blijvende erfenis
Miles Reiter is de afgelopen 70 jaar op de een of andere manier actief in de bessensector. Na zijn studie werd hij in de jaren zeventig bessenteler in de Pajaro Valley in Californië. In 1988 werd hij verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur. Reiter is twee keer CEO van het bedrijf geweest, van 2000-2015 en van 2018 tot vandaag.

"Generaties van mijn familie voor mij en, ik vermoed, generaties na mij, zijn of zullen diep betrokken zijn bij dit altijd fascinerende bedrijf", zei Reiter. "Het is vooral leuk om de mensen te leren kennen die deel uitmaken van ons wereldwijde team van medewerkers, onafhankelijke telers, partners in de sector en klanten in de winkel. Of het nu in het veld is, op een werklocatie, op de markt, bij een glas wijn en een maaltijd, of het beste van al deze dingen."

Hij voegde daaraan toe: "Het is nu tijd voor mij om een stap opzij te zetten als CEO. Samen met onze raad van bestuur heb ik gezocht naar een nieuwe leider die zeer toegewijd is aan onze waarden, onze missie en een toekomst waarin Driscoll’s het bessenbedrijf van de wereld wordt en het leven verrijkt van iedereen met wie we in aanraking komen. Met veel enthousiasme en vertrouwen benoemen we Soren tot nieuwe CEO. Zijn diepgaande wereldwijde kennis van de bessensector, krachtige intellect, gezond oordeel en aanstekelijk gevoel voor humor maken hem uniek gekwalificeerd voor deze rol."

Bron: Novum PR

Voor meer informatie:
Driscoll's
+31 (0)85 0217 000
sales@driscolls.eu
www.driscolls.eu

Publicatiedatum: