Lamb Weston EMEA opende op donderdag 8 juni jl. haar nieuwe Innovation Center in Bergen op Zoom in aanwezigheid van medewerkers, leveranciers en de burgemeester van de stad. Deze nieuwe faciliteit vergroot de mogelijkheden van het bedrijf om nieuwe producten en processen op kleine schaal te ontwikkelen en te testen, waardoor Lamb Weston wereldwijd sneller kan innoveren.
Met een kleinschalige productielijn, of pilotlijn, biedt het nieuwe innovatiecentrum de mogelijkheid om producten te innoveren met verschillende aardappelrassen, snijtechnieken, frietvormen en smaken. Daarnaast biedt het Lamb Weston EMEA de mogelijkheid om duurzame productietechnieken te testen die kunnen leiden tot minder gebruik van energie en water.
Marc Schroeder, President International van Lamb Weston: "Dit Innovation Center stelt ons in staat om nog meer en betere initiatieven naar onze klanten en consumenten te brengen, het stimuleren van product- en verwerkingsinnovatie om onze aardappelproducten aan meer mensen te leveren, op een duurzamere manier."Van links naar rechts: Mike Smith (Chief Operations Officer, Lamb Weston), Frank Petter, burgemeester van Bergen op Zoom, Marc Schroeder (President International, Lamb Weston)
Frank Petter, burgemeester van Bergen op Zoom: "Dit Innovation Center ligt in het centrum van een innovatieve hub met de DAB (Delta Agriculture Business) en agri/technische scholen. Dit bleek in het verleden al een perfecte voedingsbodem voor nieuwe ideeën en geeft ook verdere groeikansen in onze totale agri-foodsector."
Voor meer informatie:
Lamb Weston
Tel: +31 88 00 33 200
info@lambweston.eu