Reefertransport overtreft groei drogeladingvaart

De verwachting is dat de overzeese koeltransporten in 2023 weer zullen toenemen: de volumes zullen met 2,1% stijgen, sneller dan de drogeladingvaart, om dit jaar 140,5 miljoen ton te bereiken. Waarschijnlijk zal de reefervaart andere vrachttypes blijven overtreffen omdat de handel in bederfelijke producten beter bestand blijkt tegen economische neergang.

De vooruitzichten voor de reefersector, die in 2022 talrijke stormen heeft doorstaan toen de handel stagneerde, zien er nu veel gunstiger uit; de afnemende verstoring van de bevoorradingsketen en de groeiende vraag naar vracht helpen de volumegroei te ondersteunen.

De meest recente handelsramingen van Drewry tonen ook aan dat alle reefer intensieve handelsroutes een jaar-op-jaar groei kenden in het eerste kwartaal van 23, voor het eerst sinds Drewry begon met het analyseren van de handel in 2016, waarbij de totale overzeese reefer handel met 2,7% groeide.

Bron: hellenicshippingnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.