Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Privéhaven Kaapstad investeert in elektrische vorkheftrucks

FPT Group (Pty) Ltd, een particuliere multi-purpose haventerminalexploitant in de havens van Kaapstad, Durban en Port Elizabeth, heeft onlangs een vloot van tien lithium-ion elektrische vorkheftrucks in gebruik genomen om de operationele efficiëntie van zijn groeiende directe fruitactiviteiten in de haven van Kaapstad te verbeteren.

Deze strategische stap betekent een grote stap voorwaarts voor FPT en belooft een verbeterde productiviteit, veelzijdigheid en kosteneffectiviteit in de dagelijkse activiteiten. Deze lithium-ion vorkheftrucks hebben de mogelijkheid om continu te werken voor langere periodes, variërend van 12 tot 16 uur, op een enkele volle batterijlading. Dankzij deze langere inzettijd hoeft de batterij niet vaak te worden vervangen, waardoor de stilstandtijd tot een minimum wordt beperkt en de productiviteit wordt gemaximaliseerd. Met een snelle oplaadtijd van slechts 2,7 uur kunnen de vorkheftrucks bovendien snel worden opgeladen tussen shifts in, waardoor een ononderbroken workflow en naadloze werking gegarandeerd zijn.

De nieuwe uitrusting biedt een veel betere wendbaarheid die zich vertaalt in een hogere efficiëntie en veiligheid, omdat bestuurders effectiever door krappe ruimtes kunnen navigeren, waardoor het risico op ongelukken of storingen tot een minimum wordt beperkt.

FPT heeft zijn accu-oplaadstation strategisch dichter bij de werkzaamheden van de schepen geplaatst, waardoor de levering van vorkheftrucks aan de schepen wordt gestroomlijnd. Deze optimalisatie heeft geresulteerd in aanzienlijke verbeteringen in de doorlooptijden, waardoor heftrucks sneller en efficiënter kunnen worden ingezet als dat nodig is.

FPT heeft het afgelopen jaar meer dan R20 miljoen geïnvesteerd, waarmee de extra heftrucks en de verhuizing van het batterijcompartiment zijn gefinancierd, evenals de aanschaf van een extra reachstacker waarmee de vloot is uitgebreid van zes naar zeven reachstackers om FPT nog beter in staat te stellen te voldoen aan de eisen van haar klanten, die het afgelopen jaar aanzienlijk zijn toegenomen door de verdubbeling van de verwerkte containervolumes.

Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, waaronder bulk- en stukgoeddiensten voor fruit en stukgoed, stuwadoren en containerafhandeling. FPT behandelt momenteel 100% van al het breakbulk fruit dat wordt geëxporteerd in de haven van Kaapstad. De volumes zijn in het eerste kwartaal van 2024 met 315% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Door deze stijging is het marktaandeel gestegen van 3% naar 15,5% van al het fruit dat vanuit de haven van Kaapstad wordt verscheept.

Er zijn onderhoudsplannen voor apparatuur om naleving en veiligheidsmaatregelen te garanderen, wat uiteindelijk leidt tot kostenbesparingen en een efficiënte en betrouwbare service.

Met de verbeteringen kan FPT beter voldoen aan de dynamische eisen van haar activiteiten, door vertragingen te minimaliseren en de toewijzing van middelen te optimaliseren, waardoor uiteindelijk de algehele productiviteit en klanttevredenheid wordt verbeterd door een snelle doorlooptijd van schepen en de haven wordt geholpen ervoor te zorgen dat geen enkel schip de haven van Kaapstad passeert.

Voor meer informatie:
Paulo Franco
FPT
[email protected]
https://fpt.co.za/

Publicatiedatum: