Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

QTerminals Kramer Rotterdam locatie RTW-II aangesloten op Container Exchange Route

QTerminals Kramer Rotterdam (Kramer Group) en Havenbedrijf Rotterdam hebben een overeenkomst gesloten voor de tijdelijke aansluiting van de Rail Terminal West II (RTW-II) locatie op de Container Exchange Route (CER). RTW-II is een tijdelijke locatie van QTerminals Kramer Rotterdam op de Magallanestraat op de Maasvlakte. Via de CER wordt RTW-II verbonden met andere locaties van QTerminals Kramer Rotterdam (RCT, KCL/DCS, KDD), de Rijksinspectieterminal van de Douane, RWG en de ECT Delta terminal.

Met de overeenkomst voor de tijdelijke aansluiting van RTW-II, zullen alle terminals en depots van QTerminals Kramer Rotterdam binnen afzienbare tijd verbonden zijn met de CER. De aansluitingen KDD en RTW-II zullen in de loop van dit jaar afgerond worden.

Het 17 kilometer lange gesloten wegennetwerk verbindt op dit moment naast de terminals en depots van QTerminals Kramer Rotterdam, de containerterminals van Rotterdam World Gateway (RWG), de Delta terminal van Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) en de Rijksinspectie Terminal van de Douane met elkaar.

De CER is eind november 2023 in gebruik genomen. Sinds eind vorig jaar nemen de volumes die over de baan worden vervoerd stapsgewijs toe en hebben inmiddels duizenden ritten plaatsgevonden. In de nabije toekomst worden nieuwe aansluitingen van terminals, depots en distributiecentra verwacht. Het Havenbedrijf wil zoveel mogelijk containerbedrijven, die de mogelijkheid hebben tot een fysieke aansluiting, verbinden via de CER.

Bron: Port of Rotterdam

Publicatiedatum: