Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frietzaken in Noord-Wales lijden onder aardappeltekorten en prijsstijgingen

Via zijn bedrijf Peter Gwyn and Sons Quality Potatoes levert Peter Gwyn al meer dan 30 jaar aardappelen in Noord-Wales. Maar hij ziet nu dingen die hij nog nooit heeft meegemaakt. Door de crisis in de kosten van levensonderhoud zijn de rekeningen van afhaalrestaurants al gestegen, maar de ongewoon droge zomer en natte winter hebben de gewassen hard getroffen en in de afgelopen acht weken zijn de prijzen drastisch gestegen.

Gwyn: "Er is een enorm tekort aan aardappelen door de droge zomer van vorig jaar. We gebruiken nog steeds de oude oogst; we beginnen pas in juli met de nieuwe oogst."

"Meestal is het eind juni, maar dit jaar wordt het laat omdat ze in maart niet konden poten, omdat het te nat was, en toen ze wel pootten kregen we vorst. Niets gaat goed."

Het resultaat is een aaneenschakeling van prijsstijgingen in de landbouwsector, en Peter denkt dat sommige frietkramen het misschien niet zullen overleven. Hij is nog steeds hoopvol, maar waarschuwt: "De aardappelprijzen zouden eind juli of augustus moeten dalen, maar als ze dat niet doen zitten ze in de problemen."

Bron: leaderlive.co.uk

Publicatiedatum: