"Chinese knoflookprijs stabiel"

Sinds eind februari van dit jaar vertoont de Chinese knoflookprijs een stijgende trend. Tot voor kort is de markt veranderd en vertoont hij een stabiele trend. Wendy Qin van Shandong Xiangsheng Import and Export sprak erover.

"Nu is het einde van het teeltseizoen en de nieuwe knoflook komt eind mei op de markt. De prijsstijging van knoflook begon dit seizoen, na zware sneeuwval in het noorden, in februari. Sommige knoflookhandelaren maakten hiervan gebruik om het thema 'verlaging van de knoflookteelt' aan te wakkeren om de prijs op te drijven. Sindsdien is de prijs met de trend mee gestegen en ligt hij nog steeds op een hoog niveau. Te oordelen naar de huidige situatie is het onwaarschijnlijk dat de nieuwe knoflookteelt zal worden verminderd. Hoewel het areaal is afgenomen heeft dit weinig gevolgen voor de totale opbrengst en zijn er geen tekenen van een daling van de opbrengst per oppervlakte-eenheid."

"Momenteel is de knoflookprijs te hoog voor de klanten en het aantal transacties is laag. Voor het hybride ras 5.5 waarnaar de grootste vraag bestaat, is de huidige prijs gestegen tot € 1.093 per ton, terwijl hij in dezelfde periode vorig jaar ongeveer € 820-911 per ton bedroeg. In normale jaren bedraagt de prijs € 729-820 per ton. In vergelijking met normale jaren is de huidige prijs met ongeveer 40% gestegen. Ook al is de handel gering, toch blijft de prijs snel stijgen. Maar de laatste dagen beginnen de prijzen een gestage trend te vertonen. "

"Chinese knoflook neemt meer dan 90% van de internationale knoflookmarkt voor zijn rekening en zijn aanbod en kwaliteit zijn stabiel. Zelfs als er concurrenten zijn, zoals Indiase knoflook, zullen buitenlandse kopers niet gemakkelijk van oorsprong veranderen, maar de afzet verloopt momenteel traag. In voorgaande jaren daalde de prijs toen er nieuwe knoflook op de markt kwam, maar de markttrend van dit jaar is moeilijk te beoordelen."

Shandong Xiangsheng Import and Export houdt zich sinds 2006 bezig met knoflookexport. De exportmarkt omvat Midden- en Zuid-Amerika en Oost-Europa. De jaarlijkse export bedraagt ongeveer 300 containers.

Voor meer informatie:
Wendy Qin
Shandong Xiangsheng Import and Export Co., LTD
+86 15666337366

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.