Top 10 supermarktketens in Frankrijk

Top 10 van supermarktketens in Frankrijk
Hier volgt een overzicht van de tien grootste supermarktketens in Frankrijk, volgens hun laatst beschikbare omzet over het hele jaar. Alle gegevens zijn afkomstig van Retail-Index (www.retail-index.com).

 1. Leclerc omzet: € 51 mld (2021);
 2. Carrefour omzet: € 35,2 mld (2021);
 3. Les Mousquetaires omzet: € 36 mld (2022);
 4. Système U omzet: € 22,9 mld (2021);
 5. Auchan omzet: € 16,2 mld (2021);
 6. Casino omzet: € 14 mld (2021).
 7. Lidl omzet: € 14 mld (2021 - geraamd);
 8. Cora omzet: € 5 mld (2021);
 9. Metro omzet: € 3,7 mld (2021 - geraamd);
 10. Aldi omzet: € 3,3 mld (2020 - geraamd).
  Bron: esmmagazine.com 

Ierland: Klanten vertellen ons wat het beste is in vers
De meeste klanten zijn tevreden met het assortiment en de speciale aanbiedingen voor AGF in de winkel. Verse AGF is erg belangrijk voor Ierse consumenten, net als het kopen van seizoensgroenten en -fruit, en ze lijken niet over te stappen op vlees- of zuivelalternatieven. Dit zijn enkele van de bevindingen van onderzoek uitgevoerd door Bounce Insights namens Checkout. Uit het onderzoek bleek dat de top vijf van meest populaire groenten en fruit die regelmatig worden gekocht, bestaat uit aardappelen, bananen, uien, wortelen en appelen. 76,7% van de respondenten is het ermee eens dat het kopen van groenten en fruit van het seizoen belangrijk voor hen is, vergeleken met 5,2% van de respondenten die het er niet mee eens zijn.
Bron: checkout.ie 

Duitsland: Rewe Group ziet omzetgroei van 10,4% in boekjaar 2022
Retailer Rewe heeft voor zijn boekjaar 2022 een omzetgroei van 10,4% geboekt tot € 84,8 mld, tegenover € 76,8 mld in het voorgaande jaar. In Duitsland steeg de omzet van de coöperatieve groep met 8,2% tot € 58,6 mld, tegenover € 54,1 mld in 2021. Op de overzeese markten steeg de omzet op jaarbasis met 15,7% tot € 26,2 mld.
Bron: esmmagazine.com 

Schrappen btw op voeding niet genoeg om kosten levensonderhoud aan te pakken, volgens Portugezen
Terwijl de prijzen in een van de armste landen van West-Europa de pan uit rijzen, vinden veel Portugezen dat de regering er niet in slaagt hen te helpen het hoofd boven water te houden. Een nieuwe maatregel om de belasting op de toegevoegde waarde (btw) op basislevensmiddelen te schrappen, wordt door hen als te onbeduidend van de hand gewezen. De regering, die niet reageerde op een verzoek om commentaar, kondigde een lijst van 44 essentiële producten aan, waaronder melk, brood, rijst, tomaten en sommige soorten vlees en vis waarvan de 6% btw tijdelijk zal worden geschrapt.
Bron: reuters.com 

Winst Britse supermarkt Asda daalt door inflatiestoot
De Britse supermarktgroep Asda heeft een daling van de jaarwinst met 24% gerapporteerd nadat het heeft besloten om de gevolgen van de kosteninflatie niet volledig door te berekenen aan de consument en in plaats daarvan de winst te drukken. Asda, eigendom van de broers Zuber en Mohsin Issa en private equity firma TDR Capital, zei dat de kernwinst, of aangepaste EBITDA, € 1003 mln bedroeg in 2022, tegenover € 1,2 mld in 2021, op een vlakke omzet van € 23,1 mld.
Bron: reuters.com 

VK: Nieuw soort supermarkt opent in Oost-Londen waar consumenten voor € 28 aan boodschappen kunnen kopen voor slechts € 4,50
In Oost-Londen is net een nieuwe supermarkt geopend waar de consument 12 boodschappen, met een retailerprijs van ongeveer € 28, kan kopen voor slechts € 4,50. De Community Grocery-winkel in Ilford, een primeur voor de hoofdstad, biedt mensen die worstelen met de kosten van het levensonderhoud de mogelijkheid om voor een zeer redelijke prijs al het nodige te krijgen. Kopers kunnen kiezen uit een ruim aanbod van groenten en fruit, bakkerijproducten, conserven, diepgevroren producten, maaltijdpakketten zoals fajita's en toiletartikelen.
Bron: mylondon.news 

Noorwegen: Rema 1000 eigenaar Reitan Retail ziet winst met 5% dalen
Reitan Retail, dat de Rema 1000-keten exploiteert, heeft voor 2022 een daling van de bedrijfswinst gemeld, het tweede opeenvolgende jaar van daling ten opzichte van de recordwinst in 2020, omdat zijn supermarkten, benzinestations en buurtwinkels werden getroffen door de stijgende kosteninflatie. Het bedrijfsresultaat (EBIT) van Reitan voor het hele jaar daalde met 5% tot € 0,2 mld, ten opzichte van € 0,3 mld in 2021 en ten opzichte van €0,3 mld in 2020.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Self-service vers-sapautomaten, het volgende grote ding in de supermarkt?
iSqueeze infiltreert in de retailmarkt en installeert vers-sapautomaten bij de favoriete pitstops van mensen. iSqueeze biedt de nieuwste machines op het gebied van commerciële sappen "voor extra spektakel en plezier" wanneer ze door klanten in de winkel worden geperst, in plaats van de gebruikelijke concentraatvarianten in flessen in de schappen. Het bedrijf breidt zijn productportfolio voortdurend uit en biedt nu granaatappelsap en klassieke verse sinaasappelsap.
Bron: talkingretail.com 

Makro opent nieuw centraal distributiecentrum in Nederland
Makro Nederland heeft de opening aangekondigd van een nieuw distributiecentrum om zijn Food Service Distribution (FSD) activiteiten in Nederland te optimaliseren. Het nieuwe distributiecentrum in Dordrecht zal de leveringen bundelen als centraal opslag- en leveringscentrum, aldus de groothandelaar.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Eurocash Group rapporteert 'recordbrekende' EBITDA in boekjaar 2022
Eurocash Group heeft een totale omzet van € 1,7 mld in zijn boekjaar 2022 gerapporteerd, wat een stijging van 19% ten opzichte van het voorgaande jaar betekent. In het vierde kwartaal boekte de Poolse retailer de hoogste EBITDA in zijn geschiedenis en bereikte € 65,7 mln met 14% jaar-op-jaar groei.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.