Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemüsebau Frey:

Goede vraag en gemiddelde prijs lente-uien Pfälz

In week 10 is Gemüsebau Frey uit Karlsruhe begonnen met de verkoop van de eerste lente-uien uit de Pfalz. "Producten uit de Pfalz zijn altijd ons stokpaardje geweest," vertelt bedrijfsleider Andreas Frey. "We hebben zeer goede hoeveelheden, wat samenvalt met een evenzo zeer goede vraag. De prijs ligt op een gemiddeld niveau." Verder kan Frey ook bosuien uit Baden-Württemberg aanbieden. Het bedrijf verkoopt zijn goederen binnen een straal van 300 km. "We hebben momenteel geen expeditiebedrijf. In dit gebied staan coöperaties waarschijnlijk dichter bij de actie."

Wat de kwaliteit betreft, zou er volgens hem niet veel verschil zijn in het aanbod vanaf de eerste lente-uien op de markt. "Zodra we in het midden van het seizoen zitten, kunnen we onze telers zeker verschillende kwaliteitskenmerken geven en de lente-uien dienovereenkomstig in verschillende maten verkopen," aldus Frey. De lente-uien zijn uitsluitend overdekte buitenproducten. Tot de klanten behoren retailers, restaurants en wekelijkse markthandelaren.

Verbetering van de marktsituatie verwacht
"Het komt erop neer dat wij ons vorig jaar vooral zorgen maakten over de gestegen tol- en energiekosten. Toch verwachten we dat de marktsituatie dit jaar zal verbeteren, omdat de prijzen in ieder geval weer langzaam afnemen. Dit zal de situatie merkbaar verlichten." Om het bederf terug te dringen, had het bedrijf ook veel aandacht voor de kwaliteit en toeleveringsketens. Ook werden eventuele kwaliteitseisen intensief besproken met de leveranciers, vooral met betrekking tot geïmporteerde goederen. "Bij geïmporteerde goederen is het niet mogelijk om dagelijks onmiddellijk te reageren. Soms moet je twee tot drie dagen overbruggen voordat je adequaat kunt handelen."

Frey beoordeelt de stemming op de groothandelsmarkt in Karlsruhe als tamelijk rustig, wat niet in de laatste plaats te wijten is aan de dalende koopkracht. Enerzijds liggen de groothandelsprijzen globaal op een minder bevredigend niveau, anderzijds worden er minder premiumgoederen gekocht. "De bedrijven die nog aandacht besteden aan kwaliteit en deze kunnen verkopen zullen hun klanten blijven vinden. Ook de wederverkopers zullen hun klantenkring vinden. Maar voor de bedrijven in het middensegment zal het moeilijk worden."

Voor meer informatie:
Andreas Frey
Gemüsebau Frey GmbH
Waldhof 1
76889 Kapsweyer, Duitsland
Tel.: +49 6340 205
info@gemuesebau-frey.de  
gemuesebau-frey.de  

Publicatiedatum: