"Onder de indruk van hoe goed de robot plukken en dieven beheerst"

Salman Faraji van het Robotic Systems Lab (RSL) van de ETH Zürich en zijn team hebben een robot ontwikkeld die een deel van het werk doet en gemakkelijk geïntegreerd kan worden in bestaande systemen. "Ons systeem combineert robotica, beeldverwerking en geavanceerde AI. Het klinkt weliswaar eenvoudig, maar achter de technologie zit twee jaar intensief onderzoek en programmering aan de ETH. De grootste uitdaging was om de robot te leren om dunne objecten correct te herkennen", zegt Salman. De robot bestaat uit een robotarm met grijper en schaar, camera's en geavanceerde parallelle verwerkingsfuncties. De arm kan op een bestaande onderhoudswagen gemonteerd worden die in kassen wordt gebruikt. Voor de oogst wordt er een krattensysteem toegevoegd (AGF.nl deed eerder verslag daarover).

In 2022 hebben Salman en zijn team met steun van Innosuisse hun eerste prototype in gebruik genomen bij Meiergemüse. Dit jaar zal Floating Robotics een tweede proef uitvoeren bij Beerstecher in de omgeving van Zürich. Bianca Curcio, manager van de kas bij Beerstecher: "Wij hebben Floating Robotics afgelopen jaar leren kennen en waren onder de indruk van hoe goed de robot het plukken en dieven beheerst. Wij hebben er vertrouwen in dat de proef zal aantonen hoe een geautomatiseerde robot het beste binnen het huidige oogstmanagement geïntegreerd kan worden, en onder welke omstandigheden hij voor glastuinders een nuttig instrument kan zijn om het hele jaar door gezonde producten te garanderen."

 


Voor meer informatie:
ETH Zürich - Robotic Systems Lab (RSL)
Stampfenbachstrasse 69
CH-8092 Zürich, Zwitserland
Tel: +41 (0)446338493
info@floatingrobotics.com  
www.floatingrobotics.com  

Beerstecher AG
Hochbordstrasse 15
CH-8600 Dübendorf, Zwitserland
Tel: +41 (0)44 823 10 00
info@beerstecher.ch 
www.beerstecher.ch  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.