Rusland en Turkije willen controle op het aanbod van groenten en fruit versterken

Vertegenwoordigers van de Rosselkhoznadzor, de Russische Federale Dienst voor Veterinair en Fytosanitair Toezicht, en het Turkse ministerie van Landbouw hebben via een videoverbinding onderhandeld over de wijze waarop de controle op de levering van groenten en fruit kan worden versterkt. Turkije is een van de belangrijkste leveranciers van groenten en fruit aan Rusland.

Om de fytosanitaire quarantaine bij de levering van Turkse groenten en fruit te stabiliseren, bespraken de onderhandelaars de mogelijkheid om Turkse laboratoria te controleren en producenten en pakstations die zendingen groenten en fruit naar Rusland verzorgen, te certificeren. Een dergelijk controlesysteem zal zendingen van onveilige gereglementeerde producten voorkomen.

Om te voorkomen dat importen op basis van valse documenten worden ontdekt, stelden de Turkse collega's voor een systeem te gebruiken voor de controle van fytosanitaire certificaten bij de levering van Turkse producten aan Rusland.

Bron: interfax.az


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.