Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toename voedselfraude geconstateerd

In het tweede maandelijkse rapport van de Europese Commissie is een toename van het aantal vermoedens van voedselfraude in Europese landen in februari vastgesteld. Dit rapport, gebaseerd op verschillende waarschuwingssystemen zoals het waarschuwings- en samenwerkingsnetwerk (ACN), het systeem voor snelle waarschuwingen over levensmiddelen en diervoeders (RASFF), het netwerk voor administratieve bijstand en samenwerking (AAC) en het netwerk voor fraude met landbouw- en voedingsmiddelen (FFN), richt zich op mogelijke fraude met diverse voedingsmiddelen, diervoeders, materialen die in contact komen met voedsel, dierenwelzijn, gewasbeschermingsmiddelen en diergeneesmiddelen.

Een aanzienlijk deel van de 318 meldingen, waarvan er 104 betrekking hadden op groenten en fruit, wijst op de grensoverschrijdende aard van deze vermoedens, wat aanleiding geeft tot mogelijke onderzoeken door EU-lidstaten.

Groenten en fruit blijven de meest besproken productcategorie voor vermoedens van fraude, vergelijkbaar met de bevindingen van januari. Andere categorie├źn zoals dieetvoeding, supplementen, verrijkte voedingsmiddelen, granen en bakkerijproducten waren ook prominent aanwezig.

Gevallen van ethyleenoxideverontreiniging werden gemeld in producten uit Thailand, Frankrijk en India. De meeste van deze vermoedens kwamen voort uit grensinspecties, marktcontroles en soms uit tips van klokkenluiders, mediamonitoring en klachten van consumenten.

Bron: foodsafetynews.com

Publicatiedatum: