Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Filipijnen: universiteiten kijken naar vertical farms 'om uientekort op te lossen'

Het Department of Science and Technology (DOST) en twee universiteiten - Tarlac Agricultural University (TAU) en Nueva Ecija University of Science and Technology (NEUST) - zijn een onderzoekssamenwerking aangegaan om het uienaanbod in het land te vergroten.

De regens van de afgelopen weken hebben de telers van uien getroffen, zodat "innovaties en op technologie gebaseerde oplossingen" nodig zijn om het probleem aan te pakken, zei Karen Dañez, de provinciale directeur van het Department of Science and Technology (DOST) regio 3.

De prijzen van uien zijn tijdens de vakantie opgelopen tot P700 (11,79 euro) per kilo door een gebrek aan aanbod. Maar als de innovaties van de twee universiteiten slagen, garanderen zij het hele jaar door een continue aanvoer van uien, voornamelijk door de uien in een gecontroleerde omgeving te planten, waardoor de opbrengst toeneemt.

Beide universiteiten kregen P3 miljoen (€ 50.500) subsidie om hun onderzoek te financieren. TAU experimenteert met het "verticaal planten van uien met behulp van slimme technologieën" in een kas, in tegenstelling tot het planten van uien met behulp van traditionele teeltmethoden.

Lees het hele bericht op ABS CBN News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.