Ernstig ongeluk op A6 na gekantelde vrachtwagen met fruit

Woensdagmiddag kantelde een vrachtwagen op de A6 richting Joure. Om 14:50 uur ging het mis op de A6 bij Sint Nicolaasga. Een vrachtwagen, geladen met sinaasappels en meloenen, kantelde op de weg, zo meldt Rijkswaterstaat. Een deel van de lading is op het wegdek beland. Gezien de omvang van de opruim- en bergingswerkzaamheden, was de weg tussen Oosterzee en Sint Nicolaasga dicht.


Foto Rijkswaterstaat

Echter bleek de weg niet alleen bezaaid te zijn met fruit, ook lag er olie en diesel op het wegdek. De grond naast de weg was hierdoor verontreinigd en moest afgegraven worden.


Foto Rijkswaterstaat

Door de sluiting ontstond een file, waaruit vervolgens een ernstig ongeluk ontstond. Een bestelbus botste aan het einde van de file op meerdere personenauto’s. Een 51-jarige vrouw is zwaargewond geraakt. Een aantal andere mensen is woensdag nagekeken door ambulancepersoneel, maar zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis, zo schrijft AD. De bestuurder van de bestelbus is een 28-jarige man uit Leeuwarden, hij is verdachte. De brandweer en een traumahelikopter werden naar de plek van het ongeval gestuurd. Pas donderdagochtend is de weg weer vrijgegeven.

Bron: Rijkswaterstaat


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.