Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daikin Refrigeration

"Deze koeltechniek werkt speciaal goed voor sla en snijbloemen"

Daikin Active CA werd in 2017 op de markt gebracht. De Daikin CA-unit werkt in een zeecontainer met een autonome stikstofgenerator die een eigen atmosfeer produceert met behulp van de gepatenteerde VPSA-technologie (Vacuum Pressure Swing Adsorption).

Het stikstofspoelsysteem bedekt de lading met stikstof en past de concentratie van O2 en CO2 in de container snel aan tot het optimale niveau. De gecreëerde positieve druk houdt de omgevingslucht buiten, zodat de atmosfeer actief en nauwkeurig op peil blijft gedurende de reis.

"De VPSA Active CA-technologie voor toepassing in zeecontainers is zoals de naam al aangeeft - actief, terwijl de andere belangrijkste technologieën op de markt passieve systemen zijn en dus vertrouwen op de ademhaling van de lading, enz.," zegt Goh Ah Huat, General Manager, Global Marketing and Service bij Daikin Refrigeration.

"Daikin Active CA helpt onze klanten om een beter rendement te realiseren met een betere bescherming van de lading in vergelijking met alle andere CA-technologieën, vooral systemen van derden (alle passieve types)."

Volgens Ah Goh heeft Daikin Active CA succesvolle zendingen mogelijk gemaakt die de houdbaarheid van verse producten hebben verbeterd en nieuwe en verafgelegen markten in uitstekende conditie hebben bereikt. Enkele voorbeelden: avocado's van Peru naar India, bananen van Ecuador naar het Midden-Oosten, blauwe bessen van Peru naar Azië, custard-appels van Taiwan naar Canada/Toronto en sugar snaps van Peru naar Japan.

"Deze technologie werkt goed voor alle bederfelijke producten (groenten en fruit), maar vooral voor producten als sla, snijbloemen enz., waarbij het behoud van de vochtigheid van het grootste belang is. Het kan worden gebruikt voor zowel korte als lange transporten, aangezien Daikin CA, in tegenstelling tot passieve systemen, is uitgerust met een autonome stikstofgenerator, die het O2-niveau snel verlaagt en de CO2 snel op een optimaal niveau brengt."

Voor meer informatie:
Goh Ah Huat
Daikin Reefer Container Dept.
Tel: +65 87989460
[email protected]
www.daikinreefer.com 

Publicatiedatum: