Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruit nieuwe focus in anti-Covid maatregelen

Met de geleidelijke opheffing van binnenlandse preventiemaatregelen tegen Covid in China en de grotere kans om in de winter verkouden of grieperig te worden, is het aantal mensen met symptomen als koorts, verkoudheid en keelpijn in verschillende delen van het land geleidelijk gestegen. Traditioneel wordt het behoud van de gezondheid in China vaak gerelateerd aan voeding (niet aan alternatieve geneesmiddelen) en fruit is daar een belangrijk onderdeel van. Naast het inslaan van medicijnen hebben veel mensen de afgelopen twee weken verschillende soorten fruit ingeslagen om de immuniteit te verbeteren en het virus te helpen bestrijden.

De vraag naar en de prijs van verschillende soorten fruit zijn in korte tijd verdubbeld, waarbij de prijs van citroenen, peren, kumquats, enz. bijzonder hoog is. Zoals sommige medici al zeiden, kunt u, als u geen of slechts lichte symptomen hebt nadat u Covid hebt gekregen, overwegen schijfjes citroen in uw drinkwater te doen, peren te stoven met kristalsuiker of water te drinken met kumquatsap. Dit is goed voor uw lichaam. Dit fruit is gemakkelijk elke dag te kopen en de prijzen zijn relatief betaalbaar.

Sindsdien zijn de vraag naar en de prijs van dit fruit explosief gestegen. Zelfs andere fruitsoorten beginnen de aandacht te trekken. Volgens handelaren die citroenen en peren planten en verkopen zijn de prijs en de vraag naar citroenen de afgelopen twee weken verdubbeld. Ook de vraag naar peren is toegenomen en de prijs is gestegen van 40% tot bijna 200%, afhankelijk van het ras. De laatste dagen zijn de prijzen gestabiliseerd en teruggevallen. In sommige regio's van China is de vraag naar gele perziken in blik door de daarmee samenhangende traditionele eetgewoonten ook sterk gestegen. Sommige fruitsoorten, zoals mango's, die volgens de traditionele Chinese gewoonten "brandend" werken en keelpijn veroorzaken, zagen de verkoop sterk dalen.

Aangezien fruit rijk is aan vitamine C, wordt het altijd beschouwd als goed voor de gezondheid. In deze periode stelden veel fruithandelaren een fruitlijst op, gerangschikt volgens het vitamine C-gehalte van gangbaar fruit om de verkoop te stimuleren. De ranglijsten zijn niet dezelfde, maar bovenaan de meeste lijsten staat verse jujube. Ook kiwi's staan hoog genoteerd. Citrus en appelen, die als rijk aan vitamine C worden beschouwd, staan op deze ranglijst slechts in het midden, terwijl citroen, het meest populaire fruit in de verkoop, relatief laag scoort. Bovendien hebben veel handelaren die alleen werken met een bepaalde soort fruit ook het vitamine C-gehalte van het fruit opgenomen in hun recente WeChat-promoties.

Publicatiedatum: