Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tekort aan sla in VS kost Olive Garden 4 tot 5 miljoen dollar

Impatiens Necrotic Spot Virus (INSV) heeft geleid tot slatekorten in heel Noord-Amerika. Het virus heeft dit najaar de Salinas Valley in Californiƫ getroffen, een gebied dat ongeveer 50 procent van alle in de VS gegeten sla produceert. Slatekorten en hoge prijzen treffen bedrijven in de restaurantsector, waaronder Olive Garden, een restaurantketen met een jaaromzet van ongeveer 5,1 miljard dollar.

CFO Raj Vennam van Olive Garden's moederbedrijf Darden Restaurants zei dat het slatekort het bedrijf in het tweede kwartaal ongeveer 4 tot 5 miljoen dollar kostte. Waarschijnlijk worden ook veel andere restaurantbedrijven getroffen door het tekort.

INSV is vaak dodelijk voor planten en heeft de opbrengsten van de Salinas Valley geruĆÆneerd. Daardoor zijn de slaprijzen nog verder gestegen. Ze waren al gestegen sinds het begin van de pandemie. Volgens Restaurant Business Online was de gemiddelde prijs van een doos ijsbergsla in oktober 2019 $14. In oktober van dit jaar kostte het 67 dollar, een stijging van zo'n 379%. 

Bron: Entrepreneur

Publicatiedatum: