Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe appel- en perenrassen die bestand zijn tegen een warm klimaat

VentureFruit en hun HCP programma partners zullen in februari 2023 aanwezig zijn op Fruit Logistica Berlijn, waar een het nieuwe appelras "HOT84A1" zal worden gepresenteerd. Dit is het resultaat van een persoonlijke ontmoeting tussen het VentureFruitTM -team en hun partners van het Hot Climate Programme (HCP), Plant & Food Research, Institute of Agrifood Research and Technology (IRTA) en Fruit Futur, die vorige maand nieuwe en bestaande testpartners uit de hele wereld verwelkomden in het IRTA Fruit Centre in Lleida, Spanje.

 

 

 

 

 

 

 

 


Door de wereldwijde, Covid-gerelateerde reisbeperkingen was dit de eerste gelegenheid sinds 2019 om elkaar persoonlijk te ontmoeten en om uitgebreid te spreken over de uitdagingen die telers ervaren. En vooral om te kijken hoe HCP-rassen een oplossing kunnen bieden voor deze uitdagingen.

Deelnemers uit 13 landen en meer dan 35 versbedrijven bevestigden de wereldwijde vraag naar veerkrachtige hardfruitrassen (appelen en peren). De sector erkent de behoefte aan fruitrassen die zich kunnen aanpassen aan de veranderende klimaatomstandigheden.

De beoordeelde variëteiten waren die rassen die de beste commerciële mogelijkheden boden: geavanceerde selecties die zowel voordelig zijn voor telers (door de oogstperiodes en -kosten) als voor de consument (door een consequente, uitstekende smaak).

HCP-evaluatieproces
Het proces is tweeledig en houdt rekening met zowel de behoeften van de teler als de voorkeuren van de consument. Voor telers gaat het erom de nieuwe variëteiten te beoordelen op superieure prestaties en veerkracht in een warm klimaat (in vergelijking met traditionele rassen), zodat de bomen fruit van hoge kwaliteit produceren dat voldoet aan de productie-, leverings- en markteisen.

Voor de consument komt het erop aan om te zorgen dat het fruit er consistent uitziet en een consistente smaak en textuur heeft. Voor zowel appels als peren worden nog steeds geschikte rassen geïdentificeerd en toegevoegd aan de onderzoeksportfolio.

"VentureFruit investeert uitgebreid in consumentenonderzoek in alle belangrijke markten wereldwijd, om inzicht te krijgen in de perceptie van de consument, om product- en merkpositionering te onderzoeken en om toekomstige veredelingsdoelstellingen te onderbouwen,"  aldus Kate James, Business Development Manager, VentureFruit.

Fruit Logistica Berlijn, als onderdeel van BayWa Global Produce
Als onderdeel van BayWa Global Produce zullen T&G en VentureFruitTM samen met BayWa Obst (Duitsland), TFC Holland (Nederland), ENZAFRUIT Continent (België) en Worldwide Fruit (VK) aanwezig zijn op Fruit Logistica in Berlijn. Ze zullen te vinden zijn bij de gezamenlijke stand in Hal 27, C-13.

Voor meer informatie: 
Angela Hayes
T&G Global Limited
Tel: +64 21 190 5495
Email: [email protected]  

Publicatiedatum: