Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer vraag naar Poolse appelen in Azië, tragere afzet in Afrika en Midden-Oosten

"Poolse appelen vliegen sneller de deur uit dan vorig jaar", zegt Aniruddh Ramesh, directeur van de Poolse appelexporteur LVMG Grupa. Dat betekent echter niet dat de handelaar dit seizoen sneller zonder appelen zal zitten. "Vanaf de eerste oogst hebben we al relatief meer fruit geëxporteerd dan vorig jaar. Er is immers een goede vraag naar onze merken vanuit de exportmarkt, de oogst is groter dan vorig seizoen en er zijn minder uitdagingen in het maritieme transport. In het begin van het seizoen hebben we grote hoeveelheden kwaliteitsvol fruit aangekocht en rechtstreeks van de boomgaarden in de CA-koelcellen opgeslagen. Dit betekent dat we een constant goed aanbod hebben om te voldoen aan de vraag van onze klanten naar fruit van hoge kwaliteit." 

De vraag naar Poolse appelen is hoog op de Aziatische markt, maar volgens Ramesh zijn de bestellingen vanuit Egypte lager als gevolg van het Forex-betalingsbeleid. "Royal Gala is het meest populair, vooral de Royal Gala’s met een gestreepte rode blos doen het erg goed. Hetzelfde geldt voor Red Delicious, Golden Delicious en Red Jonaprince. We zien een sterke toename van de vraag naar Pools fruit van hoge kwaliteit op de Aziatische markt, maar tegelijkertijd een trage afzet in het Midden-Oosten en Afrika, met name Egypte. De Aziatische markt is vanaf het begin van het seizoen min of meer stabiel gebleven." 

Met Kerst in aantocht zal de handel voor sommige Poolse appelexporteurs aanzienlijk vertragen. Maar niet voor LVMG, legt Ramesh uit. "Zonder twijfel hebben de hoge opslagkosten invloed op de prijzen van het fruit. Het besluit van de regering om het elektriciteitstarief te bevriezen is een opluchting. Gelukkig is er veel vraag naar Royal Gala, dus we kunnen die appelen snel verzenden. De vraag naar fruit tijdens de kerstperiode is voor ons solide, want onze belangrijkste exportmarkten zijn India, het Midden-Oosten en het Verre Oosten, waar de verkoop niet wordt beïnvloed door het feit dat het kersttijd is. We hebben zelfs enorm veel bestellingen in de week voor Kerst en we verwachten de komende maanden een toename van de verkoop, wanneer we ook andere rassen uit de koelcellen gaan halen." 

Voor meer informatie:
Aniruddh Ramesh
Joanna Biernacka
LVMG Grupa Sp.z o.o.
[email protected]  
http://www.lvmg.pl   

Publicatiedatum: