Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Top 5 must-see retailwinkels in 2023

Britse consumenten en werknemers blijven thuis door treinstakingen en koudegolf
Treinstakingen, een koudegolf en sneeuw hebben werknemers en winkelend publiek deze week uit de stadscentra geweerd, waardoor winkelstraten en kantoorgebouwen leegliepen, zo blijkt uit cijfers. Het aantal bezoekers in de Britse winkelstraten en winkelcentra daalde dinsdagochtend omdat consumenten thuis bleven, zo blijkt uit onderzoek van retail data analysts Springboard.
Bron: theguardian.com 

Duitsland: Groothandel Metro meldt record omzetgroei in volledig jaar
Groothandelsgigant Metro AG heeft voor zijn boekjaar 2021/22 een "recordomzetgroei" gemeld, met een omzetstijging van meer dan 20% in lokale valuta. De groep, die zich de afgelopen jaren heeft gepositioneerd als een multichanneloperator, zei dat zijn winkelactiviteiten met 13,3% stegen tot € 23,3 mld. en dat de bezorgomzet met 53,4% steeg tot € 6,4 mld.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Snappy Shopper haalt zevencijferige investering op om groei te financieren
Snappy Shopper, de marktplaats voor thuisbezorging die gemakswinkels bedient, heeft een bedrag van zeven cijfers opgehaald bij bestaande investeerders Highland Technology, Kelvin Capital en Scottish Enterprise, om de groeiambities kracht bij te zetten. De investeringsronde, die werd geleid door de grote investeerder Highland Technology, zal worden gebruikt om te blijven investeren in de groei van het bedrijf en het technologische platform in het kader van Snappy Shopper's missie om lokale winkeliers in staat te stellen hun klanten online te bedienen met een lokale thuisbezorgservice.
Bron: talkingretail.com 

Tesco onthult de meest vergeten kerstproducten
Jus, vulling, bakolie en fruitcocktail behoren tot de producten die de Britten het vaakst vergeten in de haast om de boodschappen voor de Kerst af te ronden, onthult Tesco.
Bron: tescoplc.com 

Trigo en Rewe introduceren Duitslands eerste volledig geautomatiseerde supermarkt
Trigo, een in Israël gevestigd computer vision bedrijf dat systemen bouwt voor autonome kassa's en retail analytics, heeft in samenwerking met de Duitse retailgigant Rewe Group de eerste volledig autonome supermarkt zonder kassa's in Duitsland geïntroduceerd. Met de nieuwe "Pick&Go" supermarkt in de Beierse hoofdstad München kunnen klanten binnenlopen, hun artikelen uit de schappen kiezen en vertrekken zonder aan de kassa te betalen. In tegenstelling tot self-checkout apparaten zoals vaste of mobiele scanners en digitale karren, scannen Pick&Go-klanten slechts één keer op hun telefoon wanneer ze de winkel binnenkomen. Bij het weggaan krijgen ze automatisch de kassabon.
Bron: businesswire.com 

Top 5 must-see retailwinkels in 2023: IGD
Insights provider IGD heeft een uitgebreide lijst gepubliceerd van de topwinkels om te bezoeken in 2023, met daarin enkele van de meest innovatieve winkelconcepten uit de hele wereld. 1. Lotte Zettaplex, Seoul, Zuid-Korea; 2. Sephora, Raffles City, Singapore; 3. Family Cash, Madrid, Spanje; 4. Target, Houston, VS; 5. Carulla FreshMarket, Colombia: Carulla FreshMarket hanteert een 'natuurlijk duurzame' mentaliteit en streeft ernaar de impact op de planeet waar mogelijk te beperken en ondersteunt tegelijkertijd een circulaire economie. Het beschikt over indrukwekkende lokale inkoopmogelijkheden: 90% van de in de winkel verkochte groenten en fruit wordt in Colombia gekocht.
Bron: esmmagazine.com 

Publicatiedatum: