Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogvliet gaat prijsverlagingstechnologie van Wasteless toepassen

Het van oorsprong Israƫlische bedrijf Wasteless biedt een op kunstmatige intelligentie aangestuurde oplossing om voedsel-verspilling in supermarkten te verminderen. Het bedrijf gaat het dynamische prijssysteem in winkels van supermarktketen van Hoogvliet in de regio Den Haag implementeren. Door de prijsverlagingstechnologie van Wasteless toe te passen op versproducten, vermindert de supermarkt op korte termijn de kosten die verspilling en prijsverlagingen veroorzaken, naar verwachting met respectievelijk 30% en 50%.

Wasteless heeft de streepjescodes en elektronische schapetiketten van de detailhandelaar geoptimaliseerd voor de verscategorieƫn. Het risico dat een product in het schap over de houdbaarheidsdatum gaat, wordt gemonitord. Naarmate een product een grotere kans heeft om onverkocht te blijven en de houdbaarheid verloopt, wordt het goedkoper. Hiermee wordt de klant gestimuleerd om niet het meest verse product te kopen. Het Wasteless-algoritme actualiseert automatisch de prijzen in het schap, in de app die het personeel van Hoogvliet gebruikt voor de schapcontroles en bij de kassa.

Bron: Stichting Samen Tegen Voedselverspilling

Publicatiedatum: