Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kersen tot 42 dagen houdbaar

"Een IoT-sensor die communiceert met het FreshSens AI-platform kan handelaren informeren over de houdbaarheid van hun opgeslagen producten," zegt Baran Baykurt Emiroglu, CEO van FreshSens. "Ik denk dat iedereen weleens fruit heeft gekocht en gezien heeft dat sommige stukken sneller bederven dan andere in eenzelfde partij. Dit is niet anders met fruit in de bewaring. FreshSens voorziet modules met gecontroleerde atmosfeer van een IoT-sensor die de resterende houdbaarheid van het fruit voorspelt. Afgelopen zomer hebben we proeven gedaan met 2.000 kilo kersen en nu gaan we verder met 7.000 kilo granaatappelen." 

Volgens Emiroglu kan met het gebruik van FreshSens de houdbaarheid van kersen verdubbeld of zelfs verdrievoudigd worden, wat leidt tot hogere winsten. "Dankzij ons voorspellingsmodel dat we deze zomer hebben uitgebracht, konden we kersen 42 dagen bewaren. Dat betekent dat we de houdbaarheid tot 2 à 3 keer hebben verlengd. Voor Turkse handelaren betekende dit dat ze hun winst konden verdubbelen, aangezien de prijzen in juli op 1 euro lagen, terwijl ze 30 dagen later waren verdubbeld of zelfs verdrievoudigd door een lager aanbod. Dus de mogelijkheid om de kersen langer op te slaan levert, afhankelijk van de marktsituatie, een handelaar meer winst op." 

FreshSens bepaalt met een nauwkeurigheid van 90% wanneer een product zijn versheid zal verliezen. "Als bedrijf verkopen we de benodigde hardware en leveren we de AI-softwareoplossing. Onze klanten worden volledig ontzorgd: na levering krijgen ze ook alle ondersteuning die ze nodig hebben. Soms betekent dat ook training van hun personeel ter plaatse. Onze software wordt geleverd met een betaald abonnement. Klanten zijn redelijk tevreden en ons voorspellingsmodel was voor 90% nauwkeurig. De foutenmarge van 10% is afkomstig van problemen ontstaan tijdens of zelfs voor de oogst en zijn niet terug te brengen tot de manier van bewaren. We hebben echter plannen om dit in de toekomst op te lossen", vertelt Emiroglu.

Hoewel FreshSens momenteel vooral op de Turkse markt wordt verkocht, denkt Emiroglu dat ze in 2023 genoeg kansen zullen hebben om de vleugels uit te slaan. "Voorlopig richten we ons vooral op de Turkse markt, aangezien Turkije een grote producent van kersen en granaatappelen is, twee fruitsoorten waar we FreshSens tot nu toe op hebben getest. Volgend jaar zien we echter ook mogelijkheden om uit te breiden naar Oezbekistan, Griekenland, Italië, Spanje, Bulgarije en Oekraïne. In 2023 zullen we ook proeven uitvoeren om te kijken wat FreshSens kan betekenen voor ander fruit zoals blauwe bessen, druiven en asperges."

"Fruit Logistica heeft ons uitgenodigd om ons product te tonen tijdens de Start-up Day op 10 februari. We hopen dat iedereen komt kijken hoe FreshSens hun producten langer vers kan houden."

Voor meer informatie:
Baran Baykurt Emiroglu
FreshSens
Tel: +90 532 702 7653 (Turkije)
[email protected] 
freshsens.tech 

Publicatiedatum: