Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Reitan Retail koopt 114 Deense supermarkten en 3 dc's van ALDI Nord

Bedrijfsgroep ALDI Nord zal zich terugtrekken uit Denemarken en zich toekomstig alleen op markten met duurzame groeimogelijkheden concentreren. Voor een groot deel van de filialen in Denemarken werd een koper gevonden, namelijk REMA 1000 Denemarken.

De beslissing om de filialen in Denemarken te verkopen is het resultaat van langdurige transformatieprocessen bij ALDI Nord. In de toekomst zal de bedrijfsgroep zich concentreren op de overige acht Europese landen, die een sterkere groei en ontwikkelings-perspectieven op de langere termijn bieden. 

Met REMA 1000 is er een koper gevonden voor in totaal 114 van de momenteel 188 filialen van ALDI Denemarken. Filialen die niet bij de transactie zijn betrokken worden in de komende weken en maanden eveneens verkocht.

Het Noorse Reitan Retail zei dat het 114 Deense supermarkten en drie distributiecentra van ALDI Nord koopt voor een niet nader genoemd bedrag, waarmee de Noorse groep zijn Rema 1000 discountwinkels versterkt. "Dit zal onze Deense inkomsten aanzienlijk verhogen en zou van Rema 1000
de grootste keten van supermarkten in Denemarken moeten maken," vertelde Reitan Retail CEO Ole Robert Reitan aan Reuters. Vóór de transactie had Rema 1000 ongeveer 330 supermarkten in Denemarken. 

In het kader van de overeenkomst tussen ALDI Denemarken en REMA 1000 zullen ook circa 1600 van de ongeveer 2800 medewerkers over worden genomen. Naast het personeel van de 114 filialen gaat het daarbij ook om medewerkers van het distributie-centrum in Kolding, die REMA 1000 arbeidsplaatsen in het nabijgelegen Vejle en Horsens aan zal bieden, evenals chauffeurs van de drie Deense dc's. REMA 1000 wordt beschouwd als een aantrekkelijke en vooral betrouwbare werkgever, hetgeen een centrale rol speelde in de overwegingen met betrekking tot de verkoop van het Deense bedrijf. Voor medewerkers aan wie na afronding van alle verkooponderhandelingen geen overplaatsingsmogelijkheid kan worden geboden, zal ALDI Denemarken in nauw overleg met vakbondsvertegenwoordigers sociaal aanvaardbare oplossingen uitwerken om zijn verantwoordelijkheid als werkgever na te komen.

De overeenkomst tussen ALDI Nord en REMA 1000 is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door de Deense mededingingsautoriteit, die in de komende maanden verwacht wordt. De bedrijfsvoering van de ALDI filialen in Denemarken zal voorlopig worden voortgezet. De overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

Voor meer informatie:
www.aldi-nord.de 

Publicatiedatum: