Ultraviolette straling om mango’s te desinfecteren

Blootstelling aan ultraviolette straling is een behandeling die eventuele pathogene en voor de mens ongezonde micro-organismen op voedsel kan doden. Alba Mery Garzón García, PhD in Voedselwetenschappen aan de Nationale Universiteit van Colombia (UNAL), Campus Palmira, heeft onderzoek gedaan naar de desinfectie van mango’s met behulp van deze techniek.

"Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van mijn doctoraatsstudie. Ik concentreerde me voornamelijk op mango. Met ultraviolette straling nam de microbiële belasting in het product af", legt Garzón uit. "De onderzoeken zijn uitgevoerd op de Nationale Universiteit van Colombia en op de Universiteit van Sonora in Mexico, waar ze specialisten zijn in microbiologie."

Er kon worden aangetoond dat de houdbaarheid van de mango’s met twee tot drie dagen wordt verlengd. "In Colombia was er nog geen soortgelijk onderzoek naar voedseldesinfectie uitgevoerd. De toepassing ervan kan nuttig zijn om de veiligheid in de waardeketen te garanderen", besluit ze.

Bron: agronegocios.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.