Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
JASA’s Rotary Filler:

Razendsnel bladgroenten verpakken

In Amerika worden bladgroenten vaak niet in zakken, maar in schalen verpakt. Om te zorgen dat de sla netjes in de schalen terechtkomt heeft JASA een unieke verpakkingsoplossing: het bedrijf integreert de Rotary Filler in haar complete verpakkingslijnen voor bladgroenten. 

Wat doet de JASA Rotary Filler?
De JASA Rotary Filler is niet zomaar een vulmachine. Met de Rotary Filler worden bladgroenten op hoge snelheid in schalen verpakt. Deze machine wordt ook wel Carrousel Vuller genoemd. Via een multiheadweger worden de porties sla in de schalen gestort, waarna twee stampers ervoor zorgen dat de leafy greens netjes in de schalen blijft. Hierbij wordt uiteraard erg voorzichtig omgegaan met het product.

Bijzonder aan de Rotary Filler is dat de machine veel controle biedt over de schaal en het product, doordat deze in het vulmasker wordt opgesloten. Hierdoor kunnen maximale snelheidsvoordelen worden behaald met deze machine.

10 Voordelen van de JASA Rotary Filler

Compact en laag
Weinig ruimte? Geen probleem! De Rotary Filler is een compacte machine van 1800 mm bij 1800 mm (exclusief in- en uitvoerbanden). Hierdoor blijft de complete verpakkingslijn compact.  Ook is de machine relatief laag, waardoor de complete lijn een stuk lager uitgevoerd kan worden en bijna altijd in een bestaande verpakkingsruimte past. 

Flexibiliteit
JASA luistert naar de wensen van haar klanten. Een van de meest voorkomende klantvragen: flexibiliteit. De Rotary Filler is daarop het antwoord. De Rotary Filler beschikt over twee product aanstampposities, die je afzonderlijk kunt instellen. Dit biedt de flexibiliteit om de leafy greens op de beste wijze in verschillende hoeveelheden en formaten te verpakken, zonder het product te beschadigen. 

Voedselveiligheid
In de voedingsmiddelenbranche is voedselveiligheid natuurlijk enorm belangrijk. Daarom is de machine volledig uitgevoerd in rvs. Ook zijn de contactvlakken volledig afgelast. Daarbij zorgt het rigidized design ervoor dat er geen sla blijft plakken. 

Eenvoudig wisselen
Wisselen van verpakking(sformaat) was nog nooit zo eenvoudig. De vormdelen van de Rotary Filler worden op maat gemaakt voor de schaal waarin wordt verpakt. Deze vormdelen kun je eenvoudig en zonder gereedschap in 5-10 minuten wisselen. 

Gebruiksvriendelijk
De Rotary Filler beschikt over een zeer gebruiksvriendelijke Human Machine Interface (HMI). Deze HMI is receptgestuurd. JASA zet bij de installatie recepten van verschillende type producten en verpakkingen in de interface. Hierdoor kun je met één druk op de knop de juiste instellingen laden als je een ander product gaat draaien. 

Een ander groot voordeel van de HMI is dat de interface een totaaloverzicht van de complete verpakkingslijn laat zien. Het geeft je een statusoverzicht en communiceert middels up- and downstream vrijgaven. Op het scherm is hierbij de hele verpakkingslijn in kleur zichtbaar. Zo zie je hoe het er met de verpakkingslijn voor staat en wordt het bijvoorbeeld zichtbaar als als er een tekort aan het product is of als er ergens een noodstop is ingedrukt. 

Operators kunnen de lijn met behulp van dit display zo effectief mogelijk laten draaien, omdat het complete overzicht van de hele verpakkingslijn op dat ene scherm komt.

Hoge snelheid
De grote schijf van de Rotary Filler draait mee met de stampposities. Hierdoor heb je op hoge snelheid maximale vulling met minimale productverspilling. De Rotary Filler verwerkt tot wel 50 verpakkingen per minuut. 

Beckhoff besturing en servo aandrijving
De Rotary Filler heeft Beckhoff besturing, wat zich al jaren onderscheidt door permanente ontwikkeling en innovaties. Daarbij is de machine servo gestuurd, waardoor er geen perslucht nodig is. 

Energiezuinig
Doordat de Rotary Filler geen perslucht nodig heeft en minimaal elektriciteitsverbruik heeft, is het een bijzonder energiezuinige machine. 

Frequentiegeregelde in- en uitvoerbanden
De in- en uitvoerbanden zijn frequentiegeregeld. Dit geeft je de mogelijkheid de machine optimaal te tunen in de complete lijn.

Minder storingsgevoelig
De Rotary Filler heeft weinig bewegende delen. Hierdoor is de machine minder gevoelig voor storingen en vereist deze minder onderhoud.

"Om een zo efficiënt mogelijke verpakkingslijn voor bladgroenten samen te stellen is een complete verpakkingslijn de beste oplossing. Hierin sluiten alle onderdelen, zoals de Rotary Filler, naadloos op elkaar aan. Dat levert het beste en snelste verpakkingsresultaat. Complete verpakkingsoplossingen zijn dan ook enorm in trek", aldus Jasa.

Voor meer informatie:
Denise Baths
JASA Packaging Systems
072 5612700
d.baths@jasa,nl    
www.jasa.nl  

Publicatiedatum: